Hlavní obsah

Matějovský už je fit, ve středu by měl hrát za rezervu

READING

Český fotbalový záložník Marek Matějovský už je fit a ve středu by měl odehrát vůbec první ostrý zápas po srpnovém zranění kotníku. Během reprezentační přestávky se chystá nastoupit za rezervu Readingu, po jejím skončení se už očekává i jeho návrat do sestavy prvního týmu. Uvedly to webové stránky anglického klubu.

Článek

Matějovský si kotník poranil hned při svém prvním zápase druhé anglické ligy, do níž s Readingem na jaře sestoupil, problémy s pravým kotníkem se s ním ale táhnou už od mistrovství Evropy. "Vazy naštěstí nebyly přetržené, bylo to něco vevnitř," popsal český středopolař na klubovém webu své zranění.

Běhat začal počátkem září a od minulého týdne je v plné zátěži. "Tři týdny jsem dřel jen v posilovně, pracoval na stabilitě, ale pauza se musí projevit," dodal.

Další krok k návratu ho čeká ve středu, kdy se rezerva Readingu utká s Plymouthem. A zatímco budou jeho reprezentační kolegové v Teplicích 15. října zápolit se Slovinci, o tisíc kilometrů západněji se bude Matějovský zřejmě chystat na zápas rezerv v Brightonu. Pokud vše půjde dobře, může už o tři dny později hrát i za první tým v Prestonu.

Reklama

Související témata: