Hlavní obsah

Aston Villa remizovala bez branek s Fulhamem

LONDÝN

Fotbalisté Aston Villy v 15. kole anglické ligy remizovali na svém hřišti s Fulhamem 0:0 a zopakovali výsledek z minulého kola proti Manchesteru United. Domácí nevyužili možnost posunout se alespoň do neděle na třetí místo tabulky a zůstali na čtvrté pozici.

Článek

Aston Villa po většinu utkání dominovala, ale ztroskotávala především na brankáři Schwarzerovi, který domácím hráčům vychytal několik dobrých příležitostí, zachránila ho ale i branková konstrukce. V dresu Aston Villy odchytal Brad Friedel 167. zápas za sebou, čímž o jeden start překonal ligový rekord Davida Jamese z Portsmouthu.

Souboj nováčků Stoke a Hullu skončil remízou 1:1. V prvním střetnutí těchto dvou soupeřů v nejvyšší soutěži se ujal vedení hostující Hull, za který se trefil těsně před přestávkou King. Domácí vyrovnali čtvrt hodiny před koncem zásluhou proměněné penalty jamajského útočníka Fullera, který zaznamenal svou šestou trefu v sezóně.

Bednář nastoupil až v závěru 

Třetí nováček West Bromwich Albion nestačil na Wigan a na jeho hřišti prohrál těsně 1:2. Hostující celek prohrál už čtvrtý zápas za sebou a zůstává poslední. Český útočník Roman Bednář nastoupil na hřiště až v 89. minutě a s nepříznivým výsledkem nestihl nic udělat.

Bolton otočil zápas v Sunderlandu a vyhrál vysoko 4:1. Domácí se sice dostali do vedení už v 11. minutě, kdy se trefil francouzský kanonýr Cissé. Hosté ale dvěma brankami během deseti minut výsledek zvrátili a ještě před přestávkou přidali zásluhou Elmandera třetí gól.

Švédský reprezentační útočník po přestávce zpečetil výsledek druhou trefou v utkání. Domácímu kouči Royi Keanovi 100. zápas na lavičce Sunderlandu hrubě nevyšel a jeho tým se ocitl na sestupové pozici.

Anglie - 15. kolo:
Aston Villa - Fulham 0:0, Middlesbrough - Newcastle 0:0, Stoke - Hull 1:1 (73. z pen. Fuller - 45.+1 King), Sunderland - Bolton 1:4 (11. Cissé - 39. a 55. Elmander, 18. Taylor, 21. Cahill), Wigan - West Bromwich 2:1 (61. Camara, 87. Boyce - 47. Miller).

Reklama