Hlavní obsah

Čech pomohl Chelsea v Premier League čistým kontem, vyhrál i Liverpool

PRAHA

Fotbalové týmy ze špičky tabulky anglické Premier League uspěly ve svých sobotních zápasech 16. kola. Londýnské Chelsea pomohl ke třem bodům na hřišti Boltonu čistým kontem brankář Petr Čech. Vedoucí celek Liverpool se prosadil v závěru na hřišti Blackburnu a Arsenal vyhrál 1:0 proti Wiganu. Manchester United po úporném tlaku vyhrál nad Sunderland 1:0 až gólem v nastavení.

Článek

Vedoucí celek Premier League Liverpool se dlouho nedokázal prosadit na půdě předposledního Blackburnu.  Až v 68. minutě se Reds radovali z úvodního gólu. Vše začalo u Gerrarda, jenž poslal míč na Kuyta. Od nizozemského útočníka se dostal k Alonsovi, který přesně mířenou střelou do spodního rohu branky poslal svůj celek do vedení.

Na 2:0 pro hosty zvyšoval v 79. minutě po přihrávce od Kuyta Benayoun. Blackbourn se snažil vrátit do hry, k čemuž mu pomohla i 86. minuta, když se před brankou Liverpoolu prosadil Santa Cruz. Nakonec to byl v nastaveném čase ale hostující Gerrard, jenž zvyšoval na 3:1.

Čtvrtý tým anglické nejvyšší soutěže Arsenal hostil Wigan. Kanonýři šli do vedení již po čtvrthodině zápasu, když se mezi střelce zapsal Adebayor. Domácí forvard využil přihrávky kapitána Fabregase. Dvacet minut před koncem měl na kopačkách další gól znovu Adebayor, ovšem tentokrát úspěšný nebyl, a tak se Gunners radovali z výhry v nejtěsnějším poměru.

Za Chelsea skórovali Anelka a Deco

Ačkoliv fotbalisté Boltonu Chelsea v počátku vzájemného utkání hodně zlobili, už v deváté minutě prohrávali po hlavičce kanonýra hostů Anelky. Od Bosingwy letěl z pravé strany parádní centr a francouzský forvard míč hlavou usměrnil k tyči. Ve 20.minutě udeřili hosté podruhé. Nejprve Kalou donutil gólmana Boltonu vyrazit jeho prudkou střelu, na následnou parádu Deca už ale neměl šanci. Portugalský záložník uspěl nůžkami.

Petr Čech více než jindy vybíhal častokrát řešit situaci daleko od své branky a ne vždy působil jistým dojmem. Už v prvním poločase mohl jeho špatný výkop využít domácí ke skórovaní, slabý pokus ale český reprezentační gólman pokryl. V 70. minutě měl na hlavě snížení Cahill, jeho pokus ale Čech reflexivně vyrazil.

Již v úvodním utkání sobotního programu remizovali hráči Manchesteru City na půdě Fulhamu 1:1. Skóre utkání otevřel již v 6. minutě hostující Benjani, na konečných 1:1 vyrovnával ještě v prvním poločase záložník Fulhamu Bullard.

Vidíč zachráncem Rudých ďáblů

Obhájce trofeje si proti svému soupeři vytvořil velké příležitosti již v 11. a 14. minutě. Konkrétně útočník Berbatov ovšem na gólmana Sunderlandu nevyzrál. Po půlhodině utkání se v obrovské šanci objevil také Rooney, ovšem ani on nebyl při svém zakončení úspěšný.

V 75. minutě to byl znovu bulharský forvard domácích Berbatov. Míč z centru z levé strany mu přistál na hlavě, od které letěl jen těsně nad branku Sunderlandu. V závěru Manchester svého soka zavřel a vytvořil si ohromný tlak. Bertbatov, Rooney, Tevez a ani Giggs však nedokázali gólmana hostí překonat.

Až v nastaveném čase se odhodlal ke střele zpoza vápna Carrick, jeho pokus tečoval obránce Sunderlandu na tyč a pro dorážejícího stopera Rudých ďáblů Vidiče nebyl problém zavěsit míč do prázdné branky a vstřelit kýžený gól zaručující zisk cenných tří bodů.

Premier League - 16. kolo:
Fulham - Manchester City 1:1 (27. Bullard - 6. Benjani), Arsenal - Wigan 1:0 (16. Adebayor), Blackburn - Liverpool 1:3 (86. Santa Cruz - 69. Alonso, 79. Benajun, 90.+5 Gerrard), Bolton - Chelsea 0:2 (9. Anelka, 21. Deco), Hull - Middlesbrough 2:1 (82. vl. Turnbull, 85. z pen. King - 79. Tuncay Sanli), Newcastle - Stoke 2:2 (8. a 24. Owen - 60. Sidibe, 90.+1 Faye), Manchester United - Sunderland 1:0 (90. Vidič).

Reklama

Související témata: