Hlavní obsah

Chelsea zaváhání Liverpoolu nevyužila, remizovala s West Hamem

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté Chelsea nedokázali využít sobotního zaváhání vedoucího Liverpoolu, který remizoval s Hullem 2:2, a zůstali po remíze s West Hamem 1:1 na druhé příčce se ztrátou jednoho bodu. Skóre zápasu otevřel Bellamy, ve druhé půli vyrovnával Anelka. Ve druhém nedělním utkání 17. kola Premier League porazil Newcastle Portsmouth 3:0.

Článek

Kouč West Hamu Gianfranco Zola byl po příchodu na trávník stadiónu Chelsea Stamford Bridge vřele vítán fanoušky. Bývalý italský reprezentant totiž v klubu Blues působil dlouhých sedm let. Trenér domácích Luiz Felipe Scolari poslal v základní sestavě do útoku Nicolase Anelku, Didier Drogba se musel spokojit s rolí na lavičce náhradníků.

Za fotbalisty Chelsea nastoupil opět český reprezentační brankář Petr Čech, jenž zpočátku přihlížel tlaku svých spoluhráčů. Přesto to byl právě Čech, kdo jako první lovil míč ze své sítě. Mark Noble se ve 33. minutě uvolnil po levé straně a ve vápně našel osamoceného Craiga Bellamyho, který střelou k bližší tyči překonal českého brankáře. O vyrovnání se pokusil v závěru první půle Anelka, jeho střelu z hranice vápna ale v klidu zlikvidoval gólman West Hamu Robert Green.

Do druhého poločasu vběhl na trávník i Drogba, jenž vystřídal Michaela Ballacka. A už v 51. minutě se podílel na vyrovnání. Po akci Blues na jeden dotyk se po Drogbovi a Lampardovi dostal k míči nabíhající Anelka, který rozjásal diváky na Stamford Bridge. Blues prahli po vítězství. Brankář Green ale Kladiváře podržel jak proti Drogbově střele z voleje po rohovém kopu, tak proti ráně Anelky.

V nastaveném čase alespoň bod pro svůj tým zachránil Čech. Proti českému brankáři se řítil sám Carlton Cole, český gólman ale jeho pokus pohotovým zákrokem zneškodnil.

Newcastle se dostal ze sestupových vod

Po bezbrankovém prvním poločase utkání mezi Portsmouthem a Newcastlem padly v tom druhém hned tři góly. A všechny do domácí sítě Portsmouthu. V 52. minutě nejdříve překonal brankáře Jamese Michael Owen, který tak oslavil své nedělní 29. narozeniny.

Druhou branku přidal po kolmé přihrávce do pokutového území od Joseho Enriqua Obefami Martins. O poslední gól zápasu se postaral v 89. minutě Daniel Guthrie.

Sedmnácté kolo zakončí duel mezi Chelsea a West Hamem United. Pokud se podaří Blues zvítězit, posunou se na první příčku v tabulce Premier League.

Premier League - 17. kolo:
Portsmouth - Newcastle 0:3 (52. Owen, 77. Martins, 89. Guthrie), Chelsea - West Ham 1:1 (51. Anelka - 33. Bellamy).

Reklama

Související témata: