Hlavní obsah

Chelsea letos přišla o domácí suverenitu, je si vědom Čech

PRAHA

Fotbalová Chelsea v neděli promarnila šanci dostat se na vedoucí příčku anglické Premier League, když nedokázala využít zaváhání Liverpoolu a doma pouze remizovala s West Hamem 1:1. „Je to už podruhé, co jsme měli šanci poskočit do čela tabulky poté, co naši soupeři zaváhali,“ posteskl si Čech na svých oficiálních stránkách.

Článek

Liverpool v sobotu nedokázal na Anfield Road porazit nováčka Hull City a po remíze 2:2 mohl přijít o vedení v anglické Premier League. Na první příčku mohla v případě výhry poskočit Chelsea, to se však nestalo. Blues v londýnském derby na Stamford Bridge uhráli pouze bod za remízu 1:1 s West Hamem.

Velkou měrou se alespoň o zisk jednoho bodu zasloužil Petr Čech, jenž v nastaveném čase dokázal zlikvidovat šanci Carltona Cola. Ten se řítil na českého brankáře zcela sám, ale reprezentační gólman jeho pokus dokázal konečky prstů zachytit. „Jsem rád, že jsem svému mužstvu mohl takto alespoň pomoci. Kdyby ovšem soupeř šanci proměnil, tak by jeho vítězství bylo dost nezasloužené, protože od stavu 1:1 jsme měli obrovský tlak,“ poznamenal na svých oficiálních webových stránkách.

Chelsea se daří více venku než doma

Svým spoluhráčům zachránil bod, ale pro svěřence trenéra Scolariho to bylo málo. „Je to už podruhé, co jsme měli šanci poskočit do čela tabulky poté, co naši soupeři zaváhali. Je to dvojnásobná škoda, že jsme nedokázali potvrdit naše tři body zvenku, tentokráte z Boltonu,“ řekl Čech a posteskl si nad chabými výkony na domácím hřišti.

Doma získali hráči Chelsea z devíti utkání třináct bodů za tři výhry a čtyři remízy, dvakrát odešli poraženi. "Na svém stadiónu nejsme schopni vyhrát," smutnil. Přitom v minulých sezónách si body ze Stamford Bridge odvezl málokdo. V předchozích čtyřech letech Chelsea doma nenašla přemožitele ani v jednom ligovém utkání, zatímco letos na svého soupeře před polovinou soutěže nestačila už dvakrát...

"Venku se nám povětšinou daří vstřelit během prvních dvaceti minut branku, což má za následek, že domácí musí ještě o to více útočit a my tím pádem máme mnohem více prostoru k protiútokům,“ dodal Čech ke statistice: osm zápasů, osm výher a skóre 21:1.

Statistika domácích zápasů Chelsea:
SezónaBilanceSkóre
2008/09*3-4-215:6
2007/0812-7-036:13
2006/0712-7-037:11
2005/0618-1-047:9
2004/0514-5-035:6
* Statistika po necelé polovině odehraných utkání.

Reklama

Související témata: