Hlavní obsah

Sponzor Premier League banka Barclays prověří svůj sponzoring

LONDÝN

Třetí největší banka v Británii Barclays se rozhodla prověřit, nakolik účelné je její sponzorování sportu po celém světě. Součástí jejích aktivit je i kontrakt na 100 miliónů dolarů pro anglickou Premier League, který vyprší v roce 2010, kromě fotbalu, kde působí od roku 2001, banka podporuje i golf, rugby a tenis. Vedení banky však odmítá, že by v důsledku finanční krize hodlala přerušit finanční podporu sportu.

Článek

"Vždy je třeba sponzorské smlouvy pečlivě vyhodnotit, aby bylo zajištěno, že budou i nadále poskytovat hodnotu pro naše podnikání," řekla ve svém prohlášení zástupkyně banky pro komerční a marketingové záležitosti Libby Chambersová. "Aktuální smlouvy jsou teprve v polovině, proto dosud nebyla zahájena diskuse o obnovení," dodala s tím, že společnost je velmi spokojená s podporou Premier League.

Banka v červnu souhlasila, že v příštích pěti letech bude dotovat tenisový Turnaj mistrů částkou sedm milionů dolarů ročně a pomůže ho přesunout ze Šanghaje do Londýna. Zároveň podporuje golfové turnaje Scottish Open a Singapore Open, tenisový turnaj v Dubaji a rugbyový Churchill Cup.

Britské banky se v důsledku krize dostaly do problémů a podílníci Barclays minulý měsíc rozhodli zvýšit základní jmění ústavu o sedm miliard liber (asi 208,6 miliardy Kč). Vyšli tak vstříc především dvěma velkým investorům z Blízkého východu, za což se dostal pod palbu kritiku šéf banky Marcus Agius. Ten se prý jen snažil vyřešit situaci, kdy se banka ocitla ve spirále smrti, která by mohla ohrozit její existenci.

Reklama

Související témata: