Hlavní obsah

Blackburnu pomohla změna trenéra, Aston Villa poskočila už na třetí místo

PRAHA

Úvodními pěti zápasy pokračovalo v sobotu 18. kolo anglické Premier League. Blackburnu pomohla změna trenéra, když v týdnu mužstvo převzal Sam Allardyce a pod jeho vedením hráči bez problémů porazili Stoke 3:0. Již na třetí místo poskočila Aston Villa, která zásluhou branky z poslední čtvrthodiny zvítězila na půdě West Hamu.

Foto: AP

Mladá hvězda Blackburnu Morten Gamst Pedersen (vpravo) v souboji s Lassanem Diarrou z Chelsea - ilustrační foto

Článek

Na hřišti tápajícího Blackburnu, jenž je po sedmnácti kolech až na předposlední devatenácté příčce, se představili hráči Stoke City. Domácí poprvé vedl nový muž na lavičce Rovers Sam Allardyce a již po osmi minutách hry se mohl radovat z branky, kterou dal z pokutového kopu nařízeného po faulu na Pedersena McCarthy. O deset minut později to bylo již o dvě branky, když se prosadil střelou z pěti metrů Roberts. Po necelé půlhodině hry upravil na konečných 3:0 McCarthy.

Bolton na svém stadiónu přivítal Portsmouth a již po 48 vteřinách zápasu viděli diváci gól v hostující síti. Z levé strany pokutového území se přesnou ranou nemýlil Taylor. Neuběhlo ani 120 sekund a Bolton vedl o dvě branky. Zasloužil se o to Gardner, jenž technickou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci. Z ohromujícího začátku zápasu v podání domácích se hráči Portsmouthu oklepali až po dvaceti minutách, kdy přišlo snížení z kopačky Crouche, který se prosadil hlavou po centru McCanna z přímého kopu. Na víc se už ale hosté nezmohli a odjeli s porážkou 1:2.

Fulham přehrál Middlesbrough

Na půdu Fulhamu přijeli fotbalisté Middlesbrough a fanoušci dlouho sledovali festival zahozených šancí. Střelecké trápení obou mužstev prolomil až ve 41. minutě po přihrávce Zamory domácí Bullard. Na dvoubrankový rozdíl zvýšil po diskutabilní penaltě kapitán Fulhamu Murphy. Třetí přesnou trefu přidal po přihrávce Murphyho v 59. minutě Dempsey. Fulham další výhrou v soutěži potvrzuje vynikající první část sezóny, která je jednou z nejlepších v historii klubu.

V zápase Hull City - Sunderland padla úvodní branka na konci první desetiminutovky. Zasloužil se o ni střelou z 18 metrů hostující Malbranque. Vyrovnání přišlo o deset minut později, když přesně zamířil Barmby. O výsledku zápasu rozhodla poslední patnáctiminutovka, kdy se dvakrát trefili hosté. Do střelecké listiny se zapsali Zayatte v 78. minutě a o šest minut později také Jones. Pátou trefu utkání přidal v 90. minutě Cissé. Osmnáctý Sunderland tak po vydařeném závěru porazil šestý Hull City na jeho hřišti 4:1.

Aston Villa poskočila na třetí místo

Aston Villa zvítězila na půdě West Hamu 1:0 a v tabulce poskočila už na třetí místo před Manchester United. Hosté mohli jít do vedení už v sedmadvacáté minutě, když Ashley Young obešel i gólmana Greena, z ostrého úhlu ale následně trefil jen tyč. Brankář Kladivářů se vyznamenal i v závěru prvního poločasu, zuby si na něm vylámal Milner.

Domácí po změně stran přidali, v těch nejvyloženějších příležitostech ovšem Carlton Cole pokaždé selhal. A tak udeřilo na druhé straně. Zamýšlený centr Jamese Milnera si do vlastní branky nešťastně srazil Lucas Neill. V posledních minutách se neujala dělovka Davenporta, a tak Aston Villa hubené vedení udržela.

Anglická Premier League - 18. kolo:
Blackburn - Stoke City 3:0 (8. z pen. a 27. McCarthy, 18. Roberts), Bolton - Portsmouth 2:1 (1. Taylor, 3. Gardner - 20. Crouch), Fulham - Middlesbrough 3:0 (41. Bullard, 52. Murphy, 59. Dempsey), Hull City - Sunderland 1:4 (10. Malbranque - 19. Barmby, 78. Zayatte, 84. Jones, 90. Cissé), West Ham - Aston Villa 0:1 (78. vlastní Neil).

Reklama

Související témata: