Hlavní obsah

Bednářův gól zajistil WBA tři body, Arsenal remizoval s Liverpoolem

LONDÝN

Fotbalisté West Bromwiche díky gólu českého útočníka Romana Bednáře z druhé minuty nastavení ukončili desetizápasové čekání na vítězství. Pátá Bednářova trefa v sezóně znamenala výhru 2:1 nad favorizovaným Manchesterem City. Radoval se i Newcastle, který porazil Tottenham 2:1. Ve šlágru kola remizoval Arsenal s Liverpoolem 1:1. Kanonýři hráli půl hodiny bez Adebayora, ale v závěru dokázali výsledek ubránit.

Článek

I přes čtvrté vítězství v sezóně však West Bromwich zůstal na posledním místě tabulky. Ztrátu na předposlední Blackburn, který v sobotu také vyhrál, alespoň udržel na jediném bodu. Manchester už pošesté za sebou nedokázal vyhrát a propadl se na osmnácté místo, které znamená sestup.

West Bromwich nevyhrál od 4. října, kdy doma porazil Fulham. Tříbodového zisku se v neděli dočkal díky Bednářovi. Český útočník byl ke vstřelení gólu blízko již zhruba po půlhodině hry, kdy se protisměrnou kličkou uvolnil a střelou z hranice vápna trefil tyč. Potom až v 69. minutě podnikli domácí rychlý brejk a Bednářův kolega z útoku Moore po sólu otevřel skóre.

Bednář rozhodl hlavou v nastavení

Manchester se však nevzdal a na chvíli vzal domácím naději na výhru, když v 84. minutě ukončil útočné trápení střídající Caicedo. Po autovém vhazování k němu propadl míč a hbitý Ekvádorec ho patičkou poslal o tyč do branky.

Jenže v nastavení využil zaváhání hostujícího gólmana Harta při vyběhnutí na centr Bednář a hlavičkou zády k brance zajistil West Bromwichi důležité tři body v boji o záchranu.

Newcastle porazil Tottenham

Souboj týmů ze spodních pater tabulky byl k vidění v Newcastlu, kam zavítal Tottenham. Na úvodní branku zápasu nemuseli diváci čekat dlouho a k jejich radosti padla do sítě Kohoutů. Ve 12. minutě se střelou z pokutového území prosadil N'Zogbia. Po necelé půlhodině přišlo vyrovnání, o které se postarala posila z chorvatského Dinama Záhřeb Luka Modřič. O vítězství domácího celku rozhodl v 90. minutě po přihrávce Viduky Duff.

Šlágrem anglické ligy byl nedělní zápas mezi Arsenalem a Liverpoolem na Emirates Stadium. Skóre utkání otevřel ve 24. minutě útočník Kanonýrů Robin van Persie, kterého krásně našel Nasri. Na další přesný zásah čekali diváci až do 42. minuty, kdy střelou z rohu pokutového území vyrovnal na 1:1 Robbie Keane. V závěrečných minutách Liverpool svého soupeře zatlačil, ale hráčům Reds mnohdy sházely pouze centimetry, tak jako u střely Arbeoly z 87. minty. Arsenal výsledek uhájil i bez vyloučeného Adebayora a připsal si cenný bod ze zápasu s vedoucím celkem Premier League.

Premier League - 18. kolo:
West Bromwich - Manchester City 2:1 (69. Moore, 90.+2 Bednář - 84. Caicedo), Newcastle - Tottenham 2:1 (12. N'Zogbia, 90. Duff. - 29. Modřič), Arsenal - Liverpool 1:1 (24. Van Persie - 42. Keane).

Reklama

Související témata: