Hlavní obsah

Bývalý obránce Juventusu Montero se zastal Gerrarda

ŘÍM

Bývalý obránce a "zlý muž" Juventusu Turín Paolo Montero se zastal anglického fotbalisty Stevena Gerrarda, kterému hrozí až pět let vězení za to, že v baru napadl a zranil jednoho muže."Sám jsem se s fanoušky několikrát popral," uvedl někdejší uruguayský reprezentant.

Článek

"Občas jsem si říkal, že jsem to přehnal, ale nakonec jsem si vždycky pogratuloval, protože jsem se alespoň nepřetvařoval," prohlásil. "Jednou jsem byl ve Viareggiu s kamarádem. Kam jsme se hnuli, všude byli fanoušci Fiorentiny. Nejdřív nám nadávali, pak do nás strkali a nakonec nás začali mlátit," řekl Montero, který loni ukončil kariéru.

"Fotbalisté jsou taky jenom lidé. A v ten večer se Gerrard určitě necítil jako nejlepší hráč světa. Prostě chtěl být sám a nechtěl být provokován," řekl listu La Stampa sedmatřicetiletý Montero, který v Juventusu hrál v letech 1996 až 2005 a s třinácti červenými kartami drží rekord Serie A.

Tohle však nebude zřejmě Gerrardův případ. Incident z noci na pondělí podle listu Daily Telegraph rozpoutala hádka kvůli hudbě poté, co diskžokej v baru odmítl na fotbalistovo požádání změnit produkci. Čtyřiatřicetiletý muž pak rvačku odnesl zlomeným zubem a pořezaným zápěstím.

Gerrard byl spolu s pěti přáteli zatčen, strávil v cele 21 hodin a po propuštění na kauci byl obviněn z napadení s následkem ublížení na zdraví a z výtržnosti. Soud fotbalistu čeká 23. ledna, maximálním trestem je při tomto obvinění pět let vězení.

Reklama

Související témata: