Hlavní obsah

Chelsea si v Manchesteru uřízla ostudu, Čech třikrát inkasoval

PRAHA

Tři góly po třech centrech! S takovou vizitkou odjeli v neděli fotbalisté londýnské Chelsea z Old Trafford, kde v 21.kole Premier League nestačili na Manchester United a prohráli 0:3. Český gólman Petr Čech v bráně Londýňanů inkasoval v prvním poločase gól od Vidiče. Ve druhé půli zvyšovali skóre pro domácí Rooney a Berbatov.

Článek

Do zápasu nastoupily oba týmy s obezřetností a do bezhlavého útočení se nepouštěly. Již v šesté minutě se ale pořádně zapotil brankář Londýňanů Čech, jenž se snažil vyrazit míč daleko od své brány. Na druhé straně hřiště se do zakončení dral A.Cole, obrana domácích ale hrozbu odvrátila.

Po půlhodině zápasu vysunul aktivní Rooney do vápna Berbatova, jenž tváří v tvář Čechovi neuspěl. Strhující tempo pokračovalo. Na polovině soupeře se častěji usazovali hráči United. Na konci prvního poločasu se v obrovské šanci objevil Park Ji Sung, před gólman Chelsea stihl parádně zaskočit John Terry.

Chelsea centry nepokryla 

Následoval obrovský závar, po kterém se obrana Chelsea nestačila divit. Nejprve se hlavou dokázal po rohu prosadit Ronaldo, jemuž ovšem kvůli dřívějšímu přerušení hry nebyl gól uznán. Hráči Manchesteru notně protestovali, ale nesmutnili dlouho. Z následného rohu se hlavičkou na zadní tyči prosadil srbský stoper domácích Nemanja Vidič. Čech si na míč sáhl, jeho cestě do brány ovšem nezabránil.

Do druhé půle posílil kouč hostí Scolari útok, když namísto Deca poslal na trávník Anelku. Ani tato změna ovšem k větší hrozbě Van der Sarovy branky nevedla. Když navíc tempo celé hry pokleslo, neměli se fotbaloví fanoušci příliš z čeho těšit. Až přišla 63. minuta a s ní centr United z levé strany na malé vápno hostí, kde nejprve Berbatov minul hlavičkou, ale Rooney se pohotovým zakončením nemýlil.

V 83. minutě přebral míč na hranici ofsajdu Ronaldo, pelášil sám na Čecha, jehož překonal, ovšem pomezní byl proti a sporný okamžik odmával jako ofsajdový. Tři minuty před koncem to byl tedy Berbatov, který zvyšoval na 3:0, když se trefil po centru právě Cristiana Ronalda.

Tottenham znovu neskóroval 

Kohouti chtěli na půdě sedmého celku anglické nejvyšší ligy hodně uspět, vždyť již čtyři zápasy nepoznali radost z vítězství. V úvodu duelu byli hosté aktivnější, ale Wigan se postupně začal svému soupeři vyrovnávat. Žádný z týmů si ovšem nedokázal vypracovat kvalitní gólovou šanci, a tak se poločas končil bez branek spravedlivě.

V desetiminutovce po odehrané hodině hry se na hřišti hodně zajiskřilo, což mělo za následek udělení hned čtyřech žlutých karet. Ani po změně stran se ovšem fanoušci na JJB Stadium dlouho nemohli dočkat gólu. Ten přišel až v nastavení, když si nejlépe po rohu ve vápně na míč vyskočil Figueroa. Tottenham tak již ve třetím utkání v řadě vevsítil branku.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Wigan - Tottenham 1:0 (90+1 Figueroa), Manchester United - Chelsea 3:0 (45. Vidič, 63. Rooney, 87. Berbatov).

Reklama

Související témata: