Hlavní obsah

Portsmouth by rád za Defoea přivedl Bosňana Džeka

Bývalý fotbalista Teplic Edin Džeko je podle britského tisku jednou z vytypovaných posil do útoku Portsmouthu. Bosenského reprezentanta chce trenér Tony Adams jako náhradu za Jermainea Defoea, který odešel do Tottenhamu. Dokonce již údajně nabídl bundesligovému Wolfsburgu za Džeka pět miliónů liber (téměř 150 miliónů korun).

Článek

Portsmouth má po Defoeově odchodu jen dva klasické střelce v Peteru Crouchovi a veteránovi Nwankwu Kanuovi. Proto Adams shání náhradu. Vedení klubu mu však dalo k dispozici jen část z 15 miliónů liber, které utržilo za Defoeův přestup.

Svou pozornost kouč zaměřil především na Džeka, který ho zaujal při vzájemném utkání v Poháru UEFA, v němž Džeko pomohl Wolfsburgu gólem k vítězství 3:2. Vedle dvaadvacetiletého Bosňana se pak Adams vyptával na možný zisk Javiera Savioly z Realu Madrid či návrat Benjaniho Mwaruwariho z Manchesteru City.

Džeko svou kariéru nastartoval v Teplicích, kde odehrál 43 zápasů české ligy a vstřelil 16 branek. Z toho třináct gólů dal v sezóně 2006/07, což mu vyneslo druhé místo v tabulce střelců a titul nejlepšího cizince Gambrinus ligy.

Následně za více než 100 miliónů korun přestoupil do Wolfsburgu, kde se usadil v základní sestavě a patří ke klíčovým hráčům. Rovněž se prosadil v bosenské reprezentaci, kde v 13 zápasech vstřelil šest branek.

Reklama