Hlavní obsah

Brankář Laštůvka má potíže s meniskem a netrénuje

Český fotbalový gólman Jan Laštůvka se potýká se zraněním kolena, kvůli němuž chyběl v kádru West Hamu v posledním ligovém utkání proti Newcastlu. Šestadvacetiletý brankář si minulý týden na tréninku pochroumal meniskus, ale lékaři vyloučili vážnější poškození a Laštůvkovi zatím doporučili desetidenní klid.

Článek

Bývalý gólman reprezentační jednadvacítky, který je v londýnském klubu na hostování ze Šachtaru Doněck, bude bez fotbalu zřejmě ještě do konce tohoto týdne. "Podle toho, jak se budu cítit, bych pak možná mohl začít s tréninkem. Zatím to stoprocentní není, ale zlepšuje se to," řekl ve čtvrtek Laštůvka.

Karvinský odchovanec a bývalá opora Baníku se zranil před týdnem na jednom z tréninků. "Nejdříve jsem se bál, aby to nebylo něco vážnějšího, protože koleno docela bolelo, ale po vyšetřeních u doktorů mám zatím doporučený klid. Spoléhám na to, že to bude dobré a nebude zapotřebí operace," uvedl Laštůvka.

Při Laštůvkově absenci se tak na lavičku Kladivářů dostal v Newcastlu poprvé v sezóně český talent Marek Štěch. Neotřesitelnou jedničkou West Hamu je ale anglický reprezentant Robert Green, který zatím žádného z českých gólmanů do branky nepustil.

Reklama

Související témata: