Hlavní obsah

Majitel Fulhamu chce v anglickém fotbale platové stropy

LONDÝN

Majitel Fulhamu Mohamed Al Fayed vyzval vedení Premier League a anglickou Fotbalovou asociaci (FA), aby zavedly platové stropy a pravidla omezující částky při přestupech hráčů.

Článek

Mohamed Al Fayed tak reagoval na rekordní nabídku Manchesteru City, který je ochoten zaplatit AC Milán 100 miliónů liber (přes tři miliardy korun) za brazilského záložníka Kaká a hráčovi nabízí plat půl miliónu liber týdně.

"Vše má v rukou Premier League a FA," citovala egyptského milionáře agentura AP. "Mají moc tohle zastavit. Doufám, že se proberou a dojde jim, že tohle prostě nejde. Mohou zavést strop pro platy a přestupní částky," prohlásil pětasedmdesátiletý podnikatel.

Pokud by Kaká za 100 miliónů liber do Manchesteru City přestoupil, stal by se nejlépe placeným hráčem světa a nejdražším fotbalistou v historii. Dosavadním rekordem je transfer Zinedina Zidana z Juventusu do Realu Madrid v roce 2001 za 76 miliónů eur (tehdy přes dvě miliardy korun).

"Je to šílenství," reagoval Al Fayed. "Když máte fantastického útočníka, nesmíte zapomenout na tým, který pro něj pracuje. Něco takového je hazard a špatné pro fotbal, protože to je šílené," dodal majitel luxusního obchodního domu Harrods.

Reklama

Související témata: