Hlavní obsah

Arabští magnáti se o Chelsea zajímají, ač není na prodej

PRAHA

Arabský magnát Dr Sulaiman al Fahim, jenž stál také u prodeje anglického fotbalového týmu Manchester City, nyní upřel svůj zájem na londýnskou Chelsea. On a jedna investorská společnost z Německa nyní zvažují nabídku na koupi týmu, jehož brankářskou jedničkou je český gólman Petr Čech.

Článek

Fahim jakoby nebral v potaz poslední vyjádření současného vlastníka Chelsea ruského miliardáře Romana Abramoviče, jenž důrazně odmítl jakékoliv spekulace o prodeji klubu. „Rozhodně nepůjde o levnou záležitost,“ nenechává se odradit Fahim. „Když se ale spojí několik investorů, mohla by z toho vzniknout zajímavá suma pro důvod k jednání,“ dodal na serveru BBC.

Třebaže se globální ekonomická krize promítla na osobním bohatství Abramoviče, který od svého příchodu do Chelsea v červenci 2003 investoval do Blues okolo neskutečných 600 miliónů liber (téměř 17,6 miliardy korun), předseda klubu Peter Kenyon zopakoval, že Chelsea není na prodej.

„Na příští rok počítáme s tím, že náš rozpočet bude vyrovnaný. Majitel klubu nemá jediný důvod Chelsea prodávat, a ani tak činit nechce,“ řekl Kenyon.  S tímto tvrzením se ovšem nehodlá spokojit Fahim ani jeho spolupracovníci a potenciální investoři.

Všechno je na prodej

„Nevěřím, že je něco neprodejné, když přijde dobrá nabídka,“ myslí si své Holger Heims, předseda saudskoarabské společnosti Hydra Properties, jenž by se rád na případném prodeji Chelsea angažoval. „Zaměřili jsme se na několik evropských klubů, abychom měli představu, o jakých cifrách se jedná. Nyní to samé děláme u Chelsea,“ dodal.

Více konkrétní ovšem Heims být nechce. „V této chvíli se nemohu vyjádřit více do detailů. Není to otázka, jestli koupit nějaký fotbalový klub. Tady jde o obchod. Nevyděláte peníze tím, že necháte jedenáct mužů pobíhat po hřišti. K penězům přijdete, když využijete všechny komerční aspekty, které se kolem fotbalu točí, ať už jde o televizní práva nebo o nemovitosti,“ řekl na závěr movitý magnát.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články