Hlavní obsah

Arsenal v poháru nedal gól druholigovému Cardiffu

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu Londýn nedokázali ve 4. kole Anglického poháru pokořit obranu domácího druholigového Cardiffu a s velšským celkem uhráli jen bezbrankovou remízu. Nerozhodným výsledkem skončilo i derby mezi Liverpoolem a Evertonem, když oba týmy jednou skórovaly. O postupujících tak budou muset rozhodnout až odvety na hřišti Arsenalu respektive Evertonu.

Článek

Arsenal podle očekávání svého soupeře tlačil, ale v koncovce se mu příliš nedařilo. Největší šanci měl střídající útočník Adebayor, který se čtvrt hodiny před koncem objevil sám na malém vápně, ale netrefil ideálně míč. Domácí, kteří se v minulé sezóně probojovali až do finále, pak mohli v samotném závěru favorizovanému Arsenalu zasadit smrtelnou ránu, jenže McCormack z přímého kopu trefil jen břevno.

V dresu Arsenalu se objevili i mladíci Wilshere a Ramsey, který si tak zahrál proti svým bývalým spoluhráčům. Do Arsenalu totiž přišel v minulém roce za zhruba pět miliónů liber právě z Cardiffu.

Liverpool remizoval s Evertonem

Trenér Liverpoolu Rafael Benítez i přes nabitý program poslal do derby s Evertonem nejsilnější možnou sestavu, ovšem cíl rychle rozhodnout o postupu se nepovedlo splnit. Naopak Everton udeřil díky své silné zbrani - standardní situaci. Cahill vyhrál hlavičkový souboj a Lescott těsně před brankou tečoval míč do sítě.

Liverpool si pak vytvořil tlak, který přinesl vyrovnání. Útočník Torres si ve vzduchu zpracoval míč a nečekanou patičkou vyslal do samostatného úniku kapitána Gerrarda, který si v zakončení věděl rady a srovnal. Další šance však již zůstaly nevyužity, a tak oba soupeře čeká další zápas.

Anglický fotbalový pohár - 4. kolo:
Cardiff (II.) - Arsenal Londýn 0:0, Liverpool - Everton 1:1.

Reklama

Související témata: