Hlavní obsah

Čechův náhradník Cudicini odchází z Chelsea do Tottenhamu

Dlouholetý náhradník českého gólmana Petra Čecha v Chelsea Carlo Cudicini odchází do Tottenhamu. Pětatřicetiletý italský fotbalový brankář působil v Chelsea téměř deset let a mezi londýnskými kluby se přesune bez odstupného. Do týmu bojujícího o záchranu v Premier League se vrací i Pascal Chimbonda ze Sunderlandu.

Článek

Cudicini přišel na Stamford Bridge v roce 1999 na hostování z italského celku Castel Di Sangro a o rok později s ním tehdejší trenér a jeho krajan Gianluca Vialli podepsal smlouvu. Chelsea tehdy stál pouhých 130.000 liber, přičemž v roce 2002 byl vyhlášen nejlepším hráčem týmu a jedničkou byl až do přestupu Petra Čecha z Rennes v roce 2004. Od té doby nastupoval většinou jen v pohárových duelech, nebo při zranění českého brankáře.

Syn bývalého gólmana AC Milán Fabia Cudiciniho by měl v Tottenhamu vytvořit konkurenci Brazilci Heurelhu Gomesovi, jenž podává nevyrovnané výkony.

Devětadvacetiletý francouzský reprezentant Chimbonda hrál v Tottenhamu dvě sezony, loni ale přestoupil do Sunderlandu. Zde se však příliš neprosadil, kouč Harry Redknapp jej získal zpět a dokonce jej chtěl nasadit už do klíčového úterního duelu proti Stoke. "Dohoda už měla být podepsána ráno. Takhle jsme nestihli termín o 15 minut, což je škoda. Jinak mohl už v úterý hrát," uvedl Redknapp.

Reklama

Související témata: