Hlavní obsah

Premier League volá! Za obletovaného kanonýra nabízí Chelsea hotový poklad

Bitva o služby bombarďáka Timo Wernera graduje. Zatím poslední nabídku vytasila londýnská Chelsea, která je ochotná Lipsku za hráče zaplatit 54 milionů liber (asi 1,6 miliardy korun), útočníkovi samotnému pak nabízí pětiletou smlouvu a královský plat 200 000 liber týdně (necelých 6 milionů korun). Bundesligový klub teď čeká, zda se do hry o kanonýrské eso zapojí Liverpool, jenž má o hráče také velký zájem a Werner se netají obdivem k manažerovi Reds Jürgenu Kloppovi.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Vpředu Timo Werner z Lipska, na záda mu dýchá mohučský Bote Baku.

Článek

Už v únoru Werner připustil, že německý kouč Liverpoolu je podle něj nejlepším trenérem na světě. „Je toho hodně, co mi naznačuje, že bych se hodil do stylu hry, jaký Liverpool předvádí," nechal se slyšet kanonýr. Jenže poslední zprávy z Ostrovů dávají tušit, že klub z Anfieldu nákup vyhlášeného střelce zatím jen zvažuje.

A tak to vypadá, že by se místo do Liverpoolu mohl stěhovat na Stamford Bridge. Werner, kterému je čtyřiadvacet, má v této sezoně na kontě 31 vstřelených gólů, za čtyři sezony v barvách Lipska jich pak nasázel 92. Kouč RB Julian Nagelsmann už nedávno připustil, že hráče asi nedokáže klub udržet.

„Nemůžeme s tím nic udělat. On dobře ví, co pro něj Lipsko znamená a jaký vztah má se mnou. Má hodně šancí se u nás v klubu dál rozvíjet. Nevím, jestli pomůže, že mu to budu říkat každý den," poznamenal trenér. „Hráč musí mít pocit, že je v týmu, kde se může zlepšovat. Pokud to necítí, nebylo by dobré, kdybych mu dál říkal, aby zůstal tady," dodal s tím, že rozhodnout se musí ohledně budoucnosti jen a jen Werner. „Je to jeho život, jeho kariéra."

Reklama

Související témata: