Hlavní obsah

Aršavin si na Arsenalu vymohl stejný plat jako v Petrohradu

LONDÝN

Největší překážkou v přestupu ruského útočníka Andreje Aršavina z Petrohradu do Arsenalu byly peníze, ale nešlo jen o výši odstupného mezi kluby. Podle britských médií se kluby před pondělní uzávěrkou přestupů přece jen domluvily na částce 16,5 miliónu liber (520 miliónů korun), ale problém spočíval v platu sedmadvacetiletého ofenzivního záložníka.

Článek

Podle informací deníku Guardian by si Aršavin pohoršil oproti dosavadnímu angažmá, kdyby přijal původní nabídku Arsenalu. Poslední den přestupového období proto strávil v Londýně licitováním o své smlouvě. Nakonec si hvězda loňského mistrovství Evropy díky smlouvě na tři a půl roku vydělá podle listu Daily Mail týdně 70 000 liber (2,2 miliónu korun), tedy zhruba stejně jako v ruském klubu.

"Doteď pobíral 3,875 miliónu eur (asi 110 miliónů korun ročně) a klub mu přitom nabízel polovinu. Kdo by šel pracovat do jiné firmy za poloviční peníze?" citoval hráčova přítele Guardian.

"V Arsenalu si mysleli, že to mohou smést ze stolu s tím, že jsou přece velký klub z krásné země, všemi takovými řečmi. Jenže on není žádný šestnáctiletý kluk z Afriky. Má dvě děti a život, musí přivézt rodinu, obstarat auto, dům, a to všechno v Londýně stojí mnohem víc," dodal zdroj.

Mluvčí Zenitu Alexej Petrov v pondělí večer uvedl v prohlášení, že z přestupu definitivně sešlo. Za hodinu se ale situace změnila. Aršavin podepsal v Londýně smlouvu a vítěz Poháru UEFA za něj podle britských médií k původní nabídce 15 miliónů liber dostal ještě desetiprocentní bonus "za předčasné ukončení hráčovy smlouvy".

Reklama

Související témata: