Hlavní obsah

Kouč Manchesteru United Ferguson je Scolariho „padákem“ šokovaný

Velezkušený kouč anglických šampiónů z Manchesteru United Sir Alex Ferguson jen nevěřícně kroutí hlavou nad tím, jak krátkou dobu vydržel na lavičce londýnské Chelsea jeho konkurent brazilský kouč Luis Felipe Scolari. „Je to známka současného světa, nikdo nemá absolutně žádnou trpělivost,“ zlobil se na Sky Sports Ferguson.

Článek

Zprávou o odvolání brazilského kouče od týmu Blues byl trenér úhlavního konkurenta v boji o titul Sir Alex Ferguson z Manchesteru United šokován. „Jsem opravdu překvapený. Je šok, že k tomu došlo takhle brzy, vždyť mužstvo převzal teprve před sedmi měsíci,“ nechápal na serveru Sky Sports hlavní kouč Rudých ďáblů.

„Scolari je trenér s obrovskými zkušenostmi. Podařilo se mu Brazílii dovést k titulu mistrů světa. Po odvolání Avrama Granta byl správnou volbou. Je to známka současného světa, nikdo nemá absolutně žádnou trpělivost,“ řekl Sir Ferguson, jenž na lavičce United působí od roku 1986 a získal s ním již deset titulů v Premier League.

Scolarimu zlomil vaz poslední zápas 25. kola anglické Premier League, v němž hráči Blues na vlastním trávníku jen bez branek remizovali s nováčkem Hull City. Fotbalisté ze západního Londýna tak nabrali již sedmibodovou ztrátu právě na Fergusonem vedený Manchester United.

Sedmašedesátiletý Ferguson se také domnívá, že do těžké pozice postavila Scolariho britská média, která v poslední době Chelsea stavěla pod obrovský tlak. „Zdá se tomu tak být. Nemůžete ze všeho vinit tisk, pravdou ovšem je, že ten v tomto případě asi sehrál určitou roli,“ řekl Ferguson.

„Bulvár dělá z každého špatného výsledku ohromnou senzaci. Od Chelsea se v tomto ročníku čekalo, že bude mít skvělé výsledky. Je ale postihlo špatné období jen v tomto posledním měsíci,“ myslí si Ferguson. „Pakliže by se měly jejich výsledky soudit, mělo by jít jen o tento poslední měsíc,“ dodal na závěr zkušený stratég.

Reklama

Související témata: