Hlavní obsah

Čech si oddechl, Scolari už mu nebude znepříjemňovat život

LONDÝN

Zatímco většina lidí na Stamford Bridge po pondělním odvolání brazilského kouče Chelsea Luize Felipe Scolariho smutní, český reprezentační gólman a číslo jedna v brance londýnského klubu Petr Čech je tichý a uvolněný. Konečně totiž skončily spory mezi ním a brazilským stratégem, který Čechovi mimo jiné zakázal studovat na videu své protivníky.

Článek

Podle britského deníku The Sun je Petr Čech rád, že jeho spor s manažerem Scolarim je u konce, ačkoli za to může nedobrovolný odchod brazilského trenéra z Chelsea. Na světlo světa vyšla zpráva, že český gólman byl zapojený v bezvýznamném a dlouhotrvajícím sporu se Scolarim, který se týkal způsobu vedení tréninku a výběru realizačního týmu ze strany nástupce Avrama Granta.

Bývalý kouč portugalské reprezentace přivedl do Chelsea Carlose Pracidelliho. Po něm chtěl, aby převzal práci trenéra brankářů Christopheho Lollichona, s nímž Čech spolupracoval ještě při svém působení ve francouzském Stade Rennes.

Scolari zakázal Čechovi studovat videa

Scolari, jenž dovedl brazilskou reprezentaci k titulu mistrů světa, byl naštvaný nad přístupem Čecha k tréninku. Navíc šestadvacetiletému gólmanovi zakázal studovat videonahrávky se soupeři.

„Petr se pyšní svojí profesionalitou a nesnáší, když je nepřipravený. To, že nemohl sledovat videa nebo se připravovat svým obvyklým způsobem, zřetelně ovlivnilo jeho výkony v letošní sezóně,“ nechal se slyšet nejmenovaný zdroj z blízkosti Čecha.

Brazilský kouč byl po nepřesvědčivých výkonech v pondělí odvolán z funkce a jeho místo zaujal dočasně asistent Ray Wilkins. Vedení klubu urychleně pracuje na angažování nového trenéra, kterým by se alespoň do konce rozehrané sezóny mohl stát Nizozemec Guus Hiddink, jenž zároveň vede ruskou reprezentaci.

Reklama

Související témata: