Hlavní obsah

Uzdravený útočník Arsenalu Eduardo pro slzy z gólových radostí neviděl

LONDÝN/PRAHA

Slzy radosti a silné emoce prožíval chorvatský útočník Eduardo v dresu Arsenalu při pondělním odvetném utkání FA Capu proti Cardiffu City, v němž vsítil dvě branky. Za Arsenal nastoupil vůbec poprvé od hrůzostrašného zranění, které utrpěl téměř před rokem. „Toto byl nejlepší večer mého života, protože jsem si dokázal, že můžu hrát znovu fotbal na té nejvyšší úrovni,“ řekl Eduardo pro deník The Sun.

Článek

Odvetné utkání FA Cupu se pro Kanonýry stalo jasnou záležitostí. Již ve dvacáté minutě otevřel skóre právě Eduardo. Ten samý hráč v minutě 60. přidal další gól z penalty. Ještě předtím se mezi střelce zapsal Bendtner. Minutu před koncem zápasu stanovil konečné skóre 4:0 pro Arsenal Van Persie.

Svého svěřence Eduarda si nemohl po utkání vynachválit jeho kouč Arséne Wenger. „Eduardo byl jednoznačně hvězdou večera. Psychicky byl ohromně silný. To přesně potřeboval,“ byl si jistý francouzský kormidelník na lavičce Kanonýrů.

„Šlo opravdu o zvláštní moment, když jsem vstřelil první branku. Je pravda, že jsem měl slzy v očích, byl jsem plný emocí,“ přiznal chorvatský kanonýr. „Gól jsem oslavil políbením svatebního prstenu, protože to byla právě moje žena Andrea, dcera Lorena a celá rodina, kteří mě v těch nelehkých chvílích podporovali.

Po svém druhém vstřeleném gólu běžel Eduardo radostí obejmout kondičního trenéra Tonyho Colberta. „Nedivte se, Colbert v posledním roce viděl Eduarda častěji než svou manželku,“ vysvětlil po utkání Wenger. „A Eduardo si toto objetí opravdu zasloužil,“ dodal zkušený kouč.

Reklama

Související témata: