Hlavní obsah

Agüerovi hrozí, že kvůli zraněnému kolenu přijde o zbytek sezony

Manchester

Fotbalisté Manchesteru City by mohli až do konce sezony postrádat útočníka Sergia Agüera. Argentinský kanonýr si v pondělní dohrávce 30. kola anglické ligy s Burnley (5:0) poranil koleno, ve čtvrtek se podrobí operaci a podle britských médií ho čeká dlouhá pauza.

Foto: Martin Rickett, ČTK/AP

Sergio Agüero z Manchesteru City zraněný v utkání s Burnley.

Článek

Agüero musel v nastavení prvního poločasu odstoupit ze hry poté, co ho v pokutovém území fauloval hostující obránce Ben Mee. "Cítil bolest v koleni, trápilo ho to už minulý měsíc. Nejsem doktor, ale nevypadá to dobře," řekl po zápase novinářům trenér City Pep Guardiola.

Anglický klub na svém webu oznámil, že Agüero si poškodil levé koleno a odletí do Barcelony na další vyšetření k renomovanému lékaři Ramónu Cugatovi, jenž se specializuje také na ortopedické operace.

"Zítra ho bude operovat. Nedá se zatím odhadnout, kdy se k nám Sergio vrátí. Po zákroku bude jasněji," řekl dnes trenér City Pep Guardiola novinářům před čtvrtečním duelem proti Chelsea. Očekává se však, že Agüero už nezasáhne do zbytku sezony Premier League, jež skončí v červenci.

Dvaatřicetiletý argentinský reprezentant je nejlepším střelcem týmu v sezoně, když ve 32 soutěžních utkáních zaznamenal 23 gólů, z toho 16 v Premier League. Agüero také vede historickou tabulku kanonýrů manchesterského klubu s 254 brankami.

Úřadující mistři City vyhráli oba duely po restartu anglické ligy a osm kol před koncem sezony z druhého místa tabulky ztrácí 20 bodů na vedoucí Liverpool. V srpnu čeká Citizens dohrávka Ligy mistrů, v níž stihli před koronavirovou pauzou porazit 2:1 Real Madrid v prvním duelu osmifinále.

Reklama