Hlavní obsah

Liverpool se topí v euforii! Klopp nedokázal zastavit slzy: Totálně mě to přemohlo

Na tyhle chvíle čekali hodně dlouho, ale o to více si je hodlají užít. Hned po závěrečném hvizdu na londýnském Stamford Bridge stvrzující porážku Manchesteru City s Chelsea vyrazili fanoušci fotbalového Liverpoolu do ulic slavit mistrovský titul. A to pokračující koronavirové pandemii a zákazu shromažďování navzdory.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Oslavy titulu v Liverpoolu.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Od společných oslav odrazovalo fanoušky jak vedení města, tak trenér Jürgen Klopp. "Slavte doma, s pivem, ale zůstaňte doma," prosil příznivce německý kouč. Jejich naléhání příliš vyslyšeno nebylo, už kolem půlnoci vyrazily do ulic tisícovky příznivců a město se ponořilo do červené barvy.

Však také příznivci Reds vyhlíželi zisk mistrovského titulu dlouhých 30 let. Slávu vrátil klubu až příchod charismatického kouče Jürgena Kloppa, jenž převzal mužstvo před pěti roky po Brendanu Rodgersovi na 10. místě tabulky a od té doby už s ním stoupal jen vzhůru.

Po vítězství v Lize mistrů a MS klubů dotáhl spanilou jízdu této sezony v Premier League k drtivému triumfu. Už sedm kol před koncem nasbíral Liverpool 23bodový náskok na druhého obhájce titulu z Manchesteru City a již dlouho rozhodnutý boj o titul dostal definitivní razítko.

„Je to pro mě velký okamžik. Totálně mě to přemohlo. Neuměl jsem si představit, že to bude takový pocit," rozplýval se Klopp v rozhovoru pro Sky Sports z hotelu v liverpoolském Merseyside, kde spolu s celým týmem sledoval dění na Stamford Bridge.

„Nemůžu ani mluvit, omlouvám se...," ukončil rozhovor Klopp, jehož zcela pohltily emoce a marně se bránil slzám.

Reklama

Související témata: