Hlavní obsah

Ronaldo věří, že je Manchester na cestě k získání všech trofejí

PRAHA

Získat historicky první "quadruple" není pro Manchester United nepřekonatelný úkol. To si myslí současný nejlepší hráč světa a ofenzivní záložník Rudých ďáblů Cristiano Ronaldo. Jeho tým již uspěl v Carling Cupu, v Anglickém poháru je mezi posledními čtyřmi, stejně je tomu i v Lize mistrů a za obhajobou titulu směřují Fergusonovi svěřenci v anglické Premier League.

Článek

Slavný Portugalec poslal ve středu svou parádní ranou z dálky v odvetném zápase čtvrtfinále Ligy mistrů ke dnu Porto, na jehož úkor se Manchester United dostal mezi poslední čtyři týmy soutěže a přiblížil se tak obhajobě. Stejně je tomu i v anglické Premier League, kde Rudí ďáblové vedou o bod a mají navíc zápas k dobru.

„Máme možnost všechno vyhrát a jsme také plní sebevědomí, že se nám to podaří,“ nechal se pro britský deník The Sun slyšet Cristiano Ronaldo. Zatím mají svěřenci Sira Alexe Fergusona jeden zářez na pažbě v podobě vítězství v ligovém Carling Cupu. A to Rudí ďáblové již v prosinci slavili titul na klubovém mistrovství světa.

Manchester jde nahoru

Aby se naplnila Ronaldova slova, musí se on a jeho spoluhráči nejprve vypořádat s Evertonem v souboji posledních čtyř v anglickém FA Cupu, nato se vedoucí tým Premier League střetne v lize s Portsmouthem a Tottenhamem, aby se následně v semifinále Ligy mistrů postavil odvěkému rivalovi Arsenalu.

„V posledních pěti šesti zápasech jsme nepředváděli nijak oslnivý fotbal, ale očekáváme, že ty další už budou lepší s ohledem na to, co jsme předvedli v Portu,“ připomněl Ronaldo středeční výhru 1:0 na portugalské půdě, která Manchester po domácí remíze 2:2 posunula dál.

Ronaldo svým prohlášením jen podtrhl slova svého spoluhráče z útoku Waynea Rooneyho, jenž se ve stejném duchu vyjádřil již před časem. „Věřím, že je možné na qudruple dosáhnout,“ řekl The Sun Rooney. „Nebude jednoduché vyhrát všechny soutěže, ale je to prostě něco, za čím jdeme,“ dodal na závěr anglický reprezentant.

Reklama

Související témata: