Hlavní obsah

Mladý český talent hlásí z Manchesteru: Chci konečně chytat dospělý fotbal!

Praha

Dvacetiletý fotbalový brankář Matěj Kovář touží začít chytat v seniorských soutěžích. Mládežnický reprezentant působí v Manchesteru United, za který dosud nastupoval pouze v juniorech. Rád by odešel na hostování, neboť tuší, že v A-týmu "Rudých ďáblů" by teď příležitost nedostal.

Foto: Profimedia.cz

Matěj Kovář si už věří na seniorskou soutěž

Článek

"Cítím, že je ta správná doba začít chytat dospělý fotbal. Chtěl bych někam na hostování. Určitě bych chtěl zůstat na Ostrovech nebo přímo v Anglii. Zatím ale nevím ani ligu, ani klub, je to ve hvězdách. Doufám, že se to co nejdříve vyjasní," řekl Kovář webu Fotbalové asociace ČR.

Nevěří, že by se v United nyní mohl prosadit. "Popravdě si myslím, že šance není. Konkurence je tam velká, je to nabité a šanci spíše nevidím. Chtěl bych někde chytat dospělý fotbal, třeba i na nižší úrovni a pak někdy v budoucnu pomýšlet na jedničku v United," prohlásil Kovář, který před pár dny úspěšně maturoval.

Brankářskou jedničkou Manchesteru je španělský reprezentant David de Gea. Jeho náhradníky jsou další zkušení gólmani Argentinec Sergio Romero a Lee Grant.

Kovář se dostal v A-týmu alespoň na lavičku v listopadovém utkání Evropské ligy na hřišti Astany. Kromě něj jsou v klubu i další čeští gólmani šestnáctiletý Radek Vítek a o dva roky starší Ondřej Mastný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články