Hlavní obsah

Bývalý sparťanský brankář Štěch mění dres. Za koho bude v Anglii chytat?

Český gólman Marek Štěch, který během kariéry chytal i za pražskou Spartu, mění na Ostrovech dres. V Lutonu, který je na předposledním místě druhé nejvyšší anglické soutěže, předčasně končí. Jeho novým působištěm bude Mansfield hrající League Two, tedy čtvrtou nejvyšší soutěž. „Ahoj Haters, nemůžu vám všem dostatečně poděkovat za vaši úžasnou podporu během mých 3 let v Lutonu. Děkuji všem kamarádům z týmu, všemu personálu a úžasným fanouškům," uvedl Štěch na sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalový brankář Marek Štěch mění v Anglii dres.

Článek

Luton Town se rozhodl už před koncem sezony ukončit spolupráci hned s pěti fotbalisty a mezi nimi figuroval i třicetiletý český brankář. V klubu působil tři sezony a pomohl Lutonu k postupu ze čtvrté ligy až do Championship. Ve čtvrté lize se dostal do ideální sestavy roku celé soutěže. V minulé sezoně však vypadl ze sestavy, připsal si jen pět startů. A v současném ročníku už mezi tyčemi šanci nedostal.

V Mansfieldu podepsal Štěch smlouvu na následující dva roky. „Měli jsme o Marka zájem v posledním roce a teď můžeme být spokojení, protože je konečně u nás," pochvaloval si na stránkách klubu manažer Graham Coughlan.

„Patří mezi špičkové brankáře, chytal ve výborných klubech, má ideální brankářský věk i postavu," dodal manažer na adresu českého gólmana, který na Ostrovech působil i ve West Hamu, Wycombe, Bournemouthu, Yeovilu a Leytonu.

Reklama

Související témata: