Hlavní obsah

Minulý týden vypili hodně piva, bránil Guardiola liverpoolské šampiony

Vtipkovali. Z nového šampiona si utahovali. A samozřejmě nešetřili nejrůznějšími narážkami. Aby ne, když konfrontace dvou nejlepších celků fotbalové Premier League skončila ve čtvrteční noci na Etihad Stadium v Manchesteru pro Liverpool ostudným výpraskem 0:4. „Ale na to, že toho Reds během posledních dnů moc nenaspali, hráli velice dobře,“ bral bývalý záložník Arsenalu a Chelsea Cesc Fábregas s trochou sarkasmu Kloppův tým v ochranu.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Slavní manažeři Jürgen Klopp a Pep Guardiola se zdraví před utkáním fotbalové Premier League mezi Liverpoolem a Manchesterem City.

Článek
Fotogalerie

Pochopitelně že podobné invektivy nebyly německému trenérovi nových šampionů po chuti. Liverpool čekal na mistrovský titul dlouhých třicet let, takže se od minulého čtvrtku zákonitě opájel a opíjel euforií. Jürgen Klopp přesto odmítal, že by se jeho svěřenci ponořili do oslav až příliš. Natož, že by k utkání s Manchesterem City nepřistoupili, jak by se na mistrovský tým slušelo a patřilo.

„Abych byl upřímný, stále jsou na šampaňském," utrousil do mikrofonu bývalý obránce Manchesteru City Micah Richards, když glosující v roli televizního experta zápas svého bývalého klubu s Liverpoolem pro Sky Sports, když Reds prohrávali už po prvním poločase 0:3. „Nelze jim to ale vyčítat," přidával smířlivě.

„Je v lidské povaze se uvolnit, proto hra Liverpoolu postrádá obvyklou intenzitu, která Reds charakterizovala po většinu sezony," připomínal bývalý záložník Manchesteru United Roy Keane.

„Citizens byli vynikající a měli spoustu šancí, Liverpool nepochybně slavil víc, než jsme si mysleli. Úsilí v jeho hře bylo, patřičná intenzita ale scházela," dodal.

Jindy vstřícnému a nad nejrůznější narážky povznesenému Jürgenu Kloppovi se podobné filosofování expertů neposlouchalo dobře. A narážky televizních reportérů na nedostatečnou koncentraci jeho svěřenců plynoucí nejspíš z oslav titulu ho přímo vytáčely.

„Pokud chcete příběh, že jsme nebyli na zápas soustředění, udělejte to. Já byl naopak přístupem svého týmu potěšený. Byl skvělý," reagoval popudlivě na opakující se otázky po nejvyšší prohře od debaklu 0:5, který Liverpool utrpěl v roce 2017 právě s Manchesterem City.

„Domácí využili své šance, my ne. Pravdou je, že naše hra postrádala více plynulosti a v některých situacích byli Citizens rychlejší než my, ale i my měli situace a šance, ze kterých jsme mohli skórovat. Utkání proto mohlo klidně skončit třeba 5:3," trval Klopp na svém.

„Citizens nehráli v průběhu celé sezony špatně, i když některé zápasy prohráli. Proto pokud na světě existuje mužstvo, které nás dokáže takto porazit, je to pravděpodobně City," zůstal německý trenér v názorech a obhajobě svého týmu neústupný.

„Ale až sem přijedeme znovu, tak..." sliboval Klopp, že příští zápas bude o něčem docela jiném.

„Žádný top trenér nechce zažívat prohru 0:4. Podle mého byl přístup hráčů Liverpoolu v pořádku, je lidskou přirozeností, že se po zisku titulu uvolnili," chápal Roy Keane reakce kouče Reds.

„Také nemyslím, že by byli rozptýleni nebo snad vyčerpáni oslavami. Minulý týden vypili nejspíš hodně piva, ale sem přijeli, aniž by ho měli v krvi. Byl to naopak tým s neuvěřitelnou energií a touhou zápas vyhrát," nemínil ani trenér Manchesteru City Pep Guardiola připustit, aby vítězství jeho týmu 4:0 bylo podobným způsobem zlehčováno, takže bral Klopp a jeho liverpoolské šampiony rovněž v ochranu.

Reklama