Hlavní obsah

Crystal Palace - Manchester Utd. 0:2Těsný boj o Ligu mistrů. Leicester je před Manchesterem United jen o skóre

Aktualizováno

Fotbalisté Leicesteru zvítězili v 36. kole anglické ligy nad Sheffieldem 2:0 a uhájili čtvrté místo v tabulce, které jako poslední zajišťuje účast v Lize mistrů. Stejně bodů, ale horší skóre má stále Manchester United, který na úspěch konkurenta odpověděl výhrou 2:0 na hřišti Crystalu Palace.

Foto: Glyn Kirk, Reuters

Marcus Rashford (uprostřed) z Manchesteru United se raduje se spoluhráči z gólu proti Crystal Palace.

Článek

Vítězný gól Leicesteru vstřelil v 29. minutě Ayoze Pérez, který zpracoval ve vápně míč a pohotově zakončil. Asistenci si při prvním startu v anglické nejvyšší soutěži připsal devatenáctiletý Luke Thomas, jenž se stal třetím nejmladším debutantem Leicesteru v Premier League. Pojistku přidal v 79. minutě střídající Demarai Gray. Sheffield na osmém místě ztrácí dva body na pohárové příčky.

Manchester United vyhrál po koronavirové pauze pátý zápas ze sedmi, naopak Crystal Palace si připsal pátou porážku v řadě. Postarali se o to dva nejlepší střelci "Rudých ďáblů", kteří mají shodně na kontě 17 ligových gólů. Na konci první půle se nejprve prosadil důrazný Marcus Rashford a v 78. minutě stál na konci kombinační akce Anthony Martial.

Sestupem ohrožená Aston Villa vedla na hřišti Evertonu po gólu Ezriho Konsy, ale v 87. minutě srovnal Theo Walcott. Předposlední tým tabulky ztrácí tři body na záchranu.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
Everton - Aston Villa 1:1 (87. Walcott - 72. Konsa)
Leicester - Sheffield United 2:0 (29. Pérez, 79. Gray)
Palace - Manchester United 0:2 (45.+1 Rashford, 78. Martial)
Southampton - Brighton 1:1 (66. Ings - 17. Maupay)

Reklama

Související témata: