Hlavní obsah

Pro trofej si šli na Anfieldu sami. Klopp však slíbil fanouškům velkou párty a ujistil je, že cesta Reds nekončí

Liverpool/Praha

Anfieldem zněla ve středeční noci klubová hymna nového anglického šampiona. I německý kouč Jürgen Klopp ji s hráči zpíval. „Your´ll Never Walk Alone,“ prozpěvoval i on na improvizovaném pódiu na proslulé tribuně, i když v tento výjimečný den si fotbalisté Liverpoolu dokráčeli pro trofej sami. Jejich fanoušci s nimi po cestě pro trofej, o které snili tři desetiletí, jít nemohli, protože mistrovská korunovace probíhala za zavřenými branami stadionu.

Foto: Laurence Griffiths, ČTK/AP

Liverpoolský Jordan Henderson s trofejí pro vítěze Premier League.

Článek

„S vámi by to bylo daleko lepší. Teď bychom měli být všichni doma a tam oslavovat a pít. Ale až bude tento virus pryč, uspořádáme párty a oslavíme titul společně," sliboval Klopp fanouškům, kteří se navzdory zákazům shromáždili před stadionem, aby byli alespoň pár stovek metrů od místa, kde kapitán Jordan Henderson zvedá nad hlavu vytoužený grál.

Stříbrnou trofej vážící 25,4 kilogramu, vysokou 104 centimetrů, širokou 61 centimetrů. Samozřejmě nazdobenou červenými stuhami v barvách Reds.

Foto: Paul Ellis, ČTK/AP

Liverpoolští fotbalisté po výhře nad Chelsea slavili mistrovský titul s pohárem pro šampiony.

Samo sebou v záplavě deště konfet a doprovodu liverpoolské hymny „Nikdy nepůjdeš sám", kterou ovšem nezpíval pětapadesátitisícový chór fanoušků Reds, ale kterou vyřvávaly jen reproduktory.

Hráči s trenérem Kloppem také. Německý kouč, který ke dvěma mistrovským titulům získaným v bundeslize s Dortmundem v roce 2011 a 2012 přidal na Ostrovech třetí, ale málem nestihl ani hymnu, ani ceremoniál. Musel předčasně přerušit rozhovor před kamerami Sky Sports, aby se dostal na podium včas a společně s Adamem Lallanou také zvedl trofej nad hlavu.

„Bylo by perfektní, kdyby byl stadion plný, ale nemůžeme to změnit. Řekli nám, že to bychom si museli počkat minimálně půl roku, abychom mohli předávání trofeje prožít s fanoušky. Přitom to děláme pro ně," posteskl si Klopp a slíbil přitom všem příznivcům Reds, že velká párty bude, až bude globální pandemie koronaviru poražena.

Přitom je ujistil, že jeho liverpoolské mise ani po báječném roce, kdy vyhrál se svým týmem Ligu mistrů, Superpohár UEFA, klubové mistrovství světa a teď i Premier League není zdaleka u konce.

„Jsme mistry Anglie, Evropy i světa. Vyhráli jsme čtyři velké trofeje. Opravdu velké trofeje. Vím, jak to zní a že je to neuvěřitelné, ale je to pravda," připomínal liverpoolským příznivcům, že teď je jejich klub skutečně na fotbalovém vrcholu, jak jim ostatně při příchodu před pěti lety sliboval.

„Žádal jsem fanoušky, aby nám věřili. Aby se z pochybovačů stali věřící. Oni to dokázali, my také. Ale nezastavíme se, naše cesta nekončí. Máme před sebou další výzvy a další kroky a musíme je udělat, i když soupeři na nás budou připraveni. Žádné záruky dát samozřejmě nemohu, ale zkusíme to," ujisťoval Klopp po vítězství 5:3 nad Chelsea, že se sbíráním prvenství a trofejí na Anfieldu neskončil.

Slyšeli to fanoušci, stejně jako Kloppova rodina, která samozřejmě musela být s trenérem, když zažíval den velkého triumfu. Stejně jako celý fotbalový Liverpool, který slavil mistrovskou korunovaci ještě ve čtvrtečním ránu.

Policie dnes odpoledne oznámila, že při akci zatkla devět lidí, ne však za samotné shromažďování. Osoby byly zadrženy kvůli výtržnostem, napadení a řízení pod vlivem alkoholu či drog.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články