Hlavní obsah

Zraněný Essien bude Chelsea chybět až šest týdnů

LONDÝN

Ghanský záložník Michael Essien nebude fotbalistům Chelsea k dispozici až šest týdnů. Důvodem je zranění menisku, které si přivezl z afrického šampionátu. Potvrdil to trenér londýnského celku Carlo Ancelotti po důkladné lékařské prohlídce.

Foto: Lefteris Pitarakis, ČTK/AP

Michael Essien v dresu Chelsea

Článek

Sedmadvacetiletý defenzivní záložník nehrál za Chelsea od 8. prosince, kdy si v duelu Ligy mistrů proti Apoelu Nikósie poranil stehno. Svalové zranění rychle vyléčil, aby pomohl své zemi na africkém Poháru národů, ale během tréninku po jediném odehraném zápase se znovu zranil.

Původní diagnóza hovořila o přetržených kolenních vazech, což se nepotvrdilo. "Asi ho budeme postrádat měsíc až šest týdnů. Není to dobrá zpráva, ale mohla být ještě horší. Věřím, že znovu odvedeme dobrou práci, aby byl brzy zpátky," uvedl Ancelotti.

Chelsea bojuje o titul v anglické Premier League, kde je aktuálně na druhém místě o skóre za Arsenalem, který odehrál o zápas víc. Ancelotti řekl, že nehodlá za Essiena přivést náhradu, a vyvrátil tak spekulace, že se snaží získat Mathieua Flaminiho, kterého vedl ve svém dřívějším působišti v AC Milán.

Reklama

Související témata: