Hlavní obsah

Čech chytil penaltu, přesto Chelsea prohrála, Rosický zařídil výhru Arsenalu nad Liverpoolem

Fotbalisté Arsenalu Londýn porazili ve středečním 26. kole Premier League Liverpool 1:0 a upevnili si třetí příčku v tabulce za Chelsea a Manchesterem United. Na jediný gól Kanonýrů přihrál Diabymu Tomáš Rosický. V dalších zápasech prohrál lídr soutěže Chelsea Londýn na hřišti Evertonu 1:2 a Manchester United jen remizoval s Aston Villou 1:1.

Článek

Tomáš Rosický nastoupil do zápasu s Liverpoolem ve 30. minutě, kdy vystřídal Samira Nasriho. V druhém poločase měl český záložník poprvé možnost zapsat se do statistik, když unikl po levém křídle, ale předkopl si balon příliš před sebe a než jej stačil přihrát Bedtnerovi či vystřelit, byl u něj dřív brankář Liverpoolu Reina.

Arsenal hosty neustále tlačil, když chtěl Bendtner přistrčit balon Aršavinovi, odrazil se od bránícího hráče opět k dánskému útočníkovi a ten jej ještě stihl poslat pod Reinou na branku. Než ale mohl skončit v síti, odkopl jej jeden z obránců do bezpečí. Pak zase vypálil Rosický, jehož střelu před šestnáctkou zblokoval na roh Carragher.

V 72. minutě zápasu se ale Rosický postaral o vedoucí gól. Dostal míč do běhu na pravé straně a načechral centr do vápna přímo na hlavu Diabyho, který pohodlně skóroval. Liverpool mohl odpovědět čtyři minuty před koncem, kdy domácí brankář Almunia musel vytáhnout ránu Babela do břevna.

Čech chytil penaltu, ale Chelsea prohrála

Fotbalisté Chelsea prohráli 1:2 na hřišti Evertonu, ale vzhledem k remíze druhého Manchesteru United na půdě Aston Villy si udrželi vedení v tabulce o jeden bod. Petra Čecha v brance Chelsea překonal dvakrát Louis Saha, jemuž navíc český gólman chytil v závěru prvního poločasu penaltu.

Chelsea se přitom v Liverpoolu ujala vedení, poté co v 17. minutě dlouhý Čechův nákop prodloužil hlavou Drogba a poslal do vyložené šance Maloudu. Po půlhodině však vyrovnal hlavičkou po rohu Saha, a když se tomuto francouzskému útočníkovi nepovedlo skórovat špatně kopnutým pokutovým kopem, vstřelil po zaváhání kapitána Terryho rozhodující gól čtvrt hodiny před koncem.

Londýnský tým mohl vyrovnat hned vzápětí, ale kanonýr Drogba hlavičkoval jen do brankové konstrukce. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho zůstali přesto v čele tabulky, protože jejich největší rival Manchester remizoval 1:1 na stadiónu Aston Villy. Oba góly vstřelili domácí - nejprve v 19. minutě do správné branky Cuellar, čtyři minuty nato však vyrovnal jeho spoluhráč Collins.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:
Arsenal - Liverpool 1:0 (72. Diaby), Aston Villa - Manchester United 1:1 (19. Cuellar - 23. vlastní Collins), West Ham United - Birmingham 2:0 (45.+2 Diamanti, 67. Cole), Wolverhampton - Tottenham 1:0 (27. Jones), Blackburn - Hull 1:0 (16. vlastní Myhill), Everton - Chelsea 2:1 (33. a 75. Saha - 17. Malouda).

Reklama

Související témata: