Hlavní obsah

Vydra hrdinou! Český útočník posunul Burnley k postupu

Londýn
Aktualizováno

Českých vyslanců ve výkladní skříni anglického fotbalu ubývá. Vždyť v Premier League jsou k vidění už jen Tomáš Souček z West Hamu a Matěj Vydra z Burnley. Druhý jmenovaný se ve čtvrtek zaskvěl v utkání 3. kola Ligového poháru. Gólem a proměněnou penaltou v rozstřelu pomohl k postupu přes Sheffield United. Zápas skončil 1:1, penalty 5:4 pro domácí.

Foto: Peter Powell, Reuters

Gól! Matěj Vydra zajistil Burnley postup v Ligovém poháru.

Článek
Fotogalerie

Stále je zajímavým hráčem. Podle zákulisních informací Matěje Vydru sleduje třeba mistrovská Slavia. A moc nechybělo, aby se od letošního jara proháněl po letenském trávníku. K příchodu útočníka z Anglie do Sparty však nakonec nedošlo.

„Vydra byl v zimním přestupovém období blízko přesunu k nám. Nevyšlo nám to na poslední chvíli poté, kdy se Burnley zranil jejich útočník. Jinak by Matěj zřejmě do Sparty na hostování přišel," uvedl nedávno sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Matěj Vydra tak dál válčí v Anglii. A proti Sheffieldu byl hrdinou své ho týmu. V 67. minutě vyrovnal na 1:1 a v rozstřelu proměnil druhou z penalt svého týmu. Ani jeden exekutor Burnley nezaváhal, zatímco McBurnie z Sheffieldu ano.

Reklama