Hlavní obsah

Patřil k nejlepším na hřišti, ostrovní média chválí Součka

Český reprezentační záložník znovu zářil. Tomáš Souček se blýskl parádním výkonem při nedělní výhře West Hamu 4:0 v rámci 3. kola Premier League proti Wolverhamptonu. Kladiváři si po dvou porážkách připsali první vítězství v nové sezoně, bývalý fotbalista pražské Slavie k němu přispěl gólovou hlavičkou. Branka byla sice nakonec v oficiálních statistikách připsána hostujícímu Raúlu Jiménezovi, Souček si ale přesto od ostrovních médií za předvedenou hru vysloužil vysoká hodnocení a chválu.

Foto: Andy Rain, ČTK/AP

Útočník Wolverhamptonu Raúl Jiménez v souboji o míč se záložníkem West Hamu Tomášem Součkem v rámci 3. kola Premier League.

Článek

Souček se prvního sezonního zápisu mezi střelce mohl dočkat v 66. minutě za stavu 2:0 pro domácí. Český záložník si naběhl na přední tyč během rohového kopu a balon usměrnil na bránu gólmana Ruie Patrícia. Ještě před tím, než míč skončil v síti, ho ale tečoval mexický útočník hostů Jiménez.

I když Součkovi gól ve statistikách uznán nakonec nebyl, britská média na něj po zápase  pěla samou chválu. „Měl obrovské šance, které skvěle zlikvidoval Patrício. Dobře operoval ve svém území. Svou brilantní hru završil třetím gólem večera, který mu byl ve statistikách velmi přísně nepřipsán," napsal o Součkovi prestižní server Football.London a výkon českého záložníka ohodnotil známkou 9 z 10.

Stejnou známku si z West Hamu vysloužili pouze gólový Michail Antonio a dvougólový Jarrod Bowen. 9 z 10 dostal Souček i od serveru 90min. „Intenzivně táhl hru směrem dopředu. Jeho typické zakončení hlavou korunovalo skvělý výkon," napsali o českém pětadvacetiletém reprezentantovi.

„Skvělý výkon od nás všech! Jsem na to velmi hrdý," hlásil po zápase Souček na Twitteru. „Věříme si. Tři body jsme si zasloužili a teď musíme pokračovat v téhle dobré cestě," burcoval záložník West Hamu před těžkým říjnovým programem, ve kterém se Kladiváři postupně představí proti Leicesteru, Tottenhamu, Manchesteru City a Liverpoolu.

Reklama