Hlavní obsah

Fantazie! Coufala chválil kouč, fanoušci West Hamu jej srovnávali s legendou a děkovali Součkovi

Paráda. Takovou premiéru možná nečekali ani největší optimisté a obránci Vladimíru Coufalovi se musí točit hlava štěstím. Po prvním vystoupení v barvách West Hamu, kdy Kladiváři vyhráli v Leicesteru 3:0, se hrne na nedávnou oporu Slavie chvála ze všech stran. S výkonem hráče byl spokojený asistent kouče a poklony sklízí i od fanoušků, kteří ho hned přirovnávali k jedné z legend klubu. A děkují i Tomáši Součkovi, dalšímu exslávistovi v dresu Kladivářů.

Foto: Marc Atkins, Reuters

Debutující Vladimír Coufal pomohl v anglické lize k výhře West Hamu 3:0 na hřišti dosud stoprocentního Leicesteru.

Článek
Fotogalerie

Londýnský West Ham koupil v Edenu nejprve Tomáše Součka a udělal dobrý obchod. Proto teď vsadil i na dalšího hráče z Edenu. A už po prvním vystoupení Coufala se zdá, že šéfové Hammers opět investovali správným směrem.

"Odvedl skvělou práci, byl lepší, než jsem si vzhledem k okolnostem vůbec dokázal představit. Měl s námi pouze dva tréninky. Neměl mnoho času poznat spoluhráče a vstřebat naše pokyny, ale předvedl skvělý cit pro hru i velké zkušenosti," citoval klubový web asistenta Alana Irvinea.

Osmadvacetiletý český obránce vyhrával souboje, zastavoval akce soupeře, rozdával klíčové přihrávky, úspěšný byl i ve vzduchu. A pomohl tak k tomu, že West Ham vyhrál v Leicesteru jasně 3:0. „Bylo to velmi působivé a dobré představení," shrnují fanoušci své dojmy z posily na sociálních sítích. „Může být jako Pablo Zabaleta. Přesně takového hráče jsme vzadu potřebovali," lebedil si jeden z příznivců West Hamu. „Hraje dokonce ve větším tempu."

Foto: Alex Pantling, Reuters

Debutující Vladimír Coufal pomohl v anglické lize k výhře West Hamu 3:0 na hřišti dosud stoprocentního Leicesteru.

„Nic nepokazil, po všech stránkách byl jeho výkon působivý. Výborná práce od klubového skauta, který ho našel, @ tomassoucek28," napsal další z nich a poděkoval českému záložníkovi, který krajana doporučil jako vhodný nákup. „Byl naprosto fantastický, je skvělé, že jsme ho získali," dodal další z fandů Kladivářů.

A co na všechno říká samotný Coufal? „Chci moc poděkovat všem spoluhráčům. Moc mi pomohli při debutu v Premier League, speciálně pak Tomáši Součkovi. Byl to skvělý výkon celého týmu a věřím, že na něj navážeme," uvedl na sociálních sítích Coufal.

Nadšený z výkonu někdejšího parťáka ze Slavie byl Tomáš Souček. "Gratuluji. První zápas v Premier League, první výhra, první neuvěřitelný výkon. Fantastická práce celého týmu," napsal český reprezentant na sociální síte.

Reklama

Související témata: