Hlavní obsah

Vrátil mu to i s úroky. Fanoušci se baví nad Mourinhovou reakcí po kanonádě na Old Trafford

Tottenham Hotspur v nedělním 4. kole anglické Premier League deklasoval fotbalisty Manchesteru United na jejich hřišti poměrem 6:1. Fanoušky na sociálních sítích zaujal moment z tradičního podávání rukou mezi trenéry Josém Mourinhem a Olem Gunnarem Solskjaerem. Portugalský kouč při něm pohladil šéfa lavičky Rudých ďáblů po hlavě a šibalsky se přitom podíval do kamery. Podle příznivců Kohoutů tak předvedl stejné gesto, které na konci loňského roku Mourinhovi provedl Solskjaer.

Foto: Carl Recine, Reuters

Tréner Tottenhamu Hotspur José Mourinho (vpravo) a kouč Manchesteru United si podávají ruce po historickém debaklu.

Článek

Fotbalisté United mají za sebou potupný a historický debakl. Na Old Trafford inkasoval Manchester čtyři góly v ligovém utkání naposledy v roce 1957 právě od Tottenhamu. V neděli k němu byl soupeř ještě více krutý a ukazatel počtu branek hostů se zastavil až na čísle šest.

Pro bývalého kouče United Josého Mourinha to vnitřně musela být značná satisfakce. I když o ničem podobném v pozápasovém rozhovoru nemluvil, fanoušci si jistých náznaků všimli během tradičního podávání rukou.

Podle příznivců Tottenhamu Mourinho během něj významně pohladil Solskjaera po hlavě. Vyzdvihováním zmíněného momentu narážejí na událost, která se přesně v opačném gardu odehrála po posledním vzájemném měření sil z konce loňského roku, při kterém družina norského kouče Mourinhův celek přehrála na stejném místě poměrem 2:1.

Fotbalisté United zažívají hororový vstup do nové sezony. Po třech utkáních mají na kontě pouhé tři body a patří jim až 16. příčka v Premier League. Po reprezentační pauze se představí v Newcastlu a pak už je čeká zápas Ligy mistrů v Paříži proti PSG. Ostrovní média píšou o tom, že Solskjaerova trenérská židle je znovu značně rozviklaná.

Den po debaklu 1:6 s Tottenhamem získali United do defenzivy brazilského fotbalistu Alexe Tellese z Porta. Rudí ďáblové zaplatili za sedmadvacetiletého levého obránce zhruba 15 milionů liber (448 milionů korun) a podepsali s ním čtyřletou smlouvu s opcí na další sezonu.

Reklama

Související témata: