Hlavní obsah

Vedení United připravuje výměnu trenéra, píšou ostrovní média

Zástupci Manchesteru United podle ostrovních médií navázali kontakt s argentinským trenérem Mauriciem Pochettinem, který by mohl na lavičce Rudých ďáblů nahradit Oleho Gunnara Solskjaera. Klubu z Old Trafford nevyšel začátek sezony, po třech zápasech Premier League má na kontě pouze tři body, v minulém ligovém kole navíc schytal historický debakl na vlastním hřišti od Tottenhamu v poměru 1:6.

Foto: Oli Scarff, Reuters

Trenér Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer je po porážce 1:6 od Tottenhamu pod tlakem.

Článek

Podle britských médií vedení Manchesteru United kontaktovalo bývalého trenéra Tottenhamu, Southamptonu a Espaňolu Pochettina a ptalo se ho, jestli by měl zájem vést mužstvo z Old Trafford.

Podle serveru The Mirror se šéf klubu Ed Woodward norského usměvavého kouče Solskjaera nechystá odvolat během stávající reprezentační pauzy. Vedení klubu ale chce v nejbližší možné době vidět výsledky, Solskjaerovi přikládá nůž na krk a kontaktem s Pochettinem si otevírá zadní vrátka pro případnou trenérskou rošádu.

Solskjaer byl v minulém ročníku pod tlakem vedení několikrát. V kritickou chvíli ale dokázala jeho družina vždy zabrat a v průběhu sezony trápící se mužstvo nakonec vybojovalo třetí příčku v Premier League. Jenže ustojí věčně pozitivní Nor tlak i tentokrát?

Fotbalisté United mají za sebou potupný a historický debakl. Na Old Trafford inkasoval Manchester čtyři góly v ligovém utkání naposledy v roce 1957 právě od Tottenhamu. V neděli k němu byl soupeř ještě více krutý a ukazatel počtu branek hostů se zastavil až na čísle šest.

Manchester zažívá hororový vstup do nové sezony. Po třech utkáních má na kontě pouhé tři body a patří mu až 16. příčka v Premier League. Po reprezentační pauze se Rudí ďáblové představí v Newcastlu a pak už je čeká zápas Ligy mistrů v Paříži proti PSG.

Reklama

Související témata: