Hlavní obsah

Richarlison a Pickford se omluvili za tvrdé zákroky v derby. Jenže Van Dijk musí na operaci

Liverpool

Útočník Evertonu Richarlison se veřejně omluvil za tvrdý zákrok na liverpoolského fotbalistu Thiaga Alcántaru v závěru sobotního derby v Premier League, jež skončilo remízou 2:2. Španělský záložník utkání po faulu, za který byl Richarlison vyloučen, dohrál, ale utrpěl zatím nekonkretizované zranění.

Foto: Peter Byrne, Reuters

Strašlivý zákrok brankáře Jordana Pickforda na Virgila van Dijka.

Článek

"Každý, kdo mě zná, ví, že nejsem násilný hráč," uvedl třiadvacetiletý Brazilec Richarlison v prohlášení. "Už jsem mu poslal zprávu, abych se mu omluvil, a dělám to i teď veřejně. Doufám, že není zraněný a všechno je v pořádku," dodal loňský vítěz Copy América.

Mnohem hůř než Alcántara dopadl liverpoolský obránce Virgil van Dijk, jenž musel ze zápasu odstoupit po zákroku brankáře Evertonu Jordana Pickforda. Nizozemský stoper musí s kolenními vazy na operaci a nejspíš ho čeká několikaměsíční pauza. Anglický reprezentační gólman vyvázl za tvrdý nájezd do Van Dijka bez trestu.

Kapitán Liverpoolu Jordan Henderson po zápase uvedl, že jeho reprezentační kolega Pickford zákroku litoval. "Všichni se nás ptají, takže myslím, že to bylo na červenou kartu. Nebyl to pěkný zákrok. Abych byl k Jordanovi spravedlivý, zašel za mnou po utkání, omluvil se a řekl, abych to vyřídil Virgilovi," uvedl Henderson.

Reklama

Související témata: