Hlavní obsah

Rooney kvůli koronaviru vynechá tři duely, i když je negativní

I když měl bývalý kapitán anglické fotbalové reprezentace Wayne Rooney negativní test na koronavirus, musel ode dneška nastoupit do karantény. Čtyřiatřicetiletý útočník druholigového anglického klubu Derby County byl totiž minulý čtvrtek v kontaktu s mužem, u kterého byl naopak pozitivní nález na koronavirus zjištěn.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Wayne Rooney z Derby při utkání s Blackburnem.

Článek

"Jsem naštvaný a zklamaný, že vynechám zápasy, na druhou stranu jsem rád za sebe a rodinu, že jsem negativní," uvedl Rooney na twitteru.

Nejlepší střelec Manchesteru United v historii tak kvůli karanténě, která mu vyprší příští čtvrtek, vynechá tři duely, a to dnes v Huddersfieldu, v pátek doma s Nottinghamem a příští středu v Cardiffu. "Jsme si jisti, že bude Wayne klubu k dispozici příští sobotu v zápase s Bournemouthem," stojí v prohlášení klubu.

"Je to pro nás velká rána. Nejen kvůli tomu, že jsme ztratili kapitána, ale hlavně proto, že jsme v posledních dvou zápasech viděli Waynea v takové formě, jako když k nám loni v zimě přišel. Když budeme dva týdny bez tak velkého hráče, tak to bude mít velký dopad na tým, ale i na něj samotného. Trénovat sám je totiž náročné," řekl nizozemský kouč Derby Phillip Cocu pro BBC Radio.

Derby v úvodních pěti kolech soutěže čtyřikrát prohrálo a v tabulce mu patří až 21. příčka. Jedinou výhru (1:0) jim v zápase v Norwichi zařídil gólem z přímého kopu právě Rooney.

Reklama