Hlavní obsah

Bere deset milionů týdně, ale klub ho definitivně odstavil. Hvězda poprvé promluvila

Londýn/Praha

Očekávané se stalo skutkem, nejlépe placený hráč Arsenalu Mesut Özil pobírající plat 350 tisíc liber týdně (asi 10,5 milionu korun) byl definitivně vyřazen ze soupisky Kanonýrů pro Premier League. Totéž se mu už dříve stalo i v případě Evropské ligy. Sám hráč se k situaci po dlouhém mlčení poprvé vyjádřil.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Německý fotbalista Mesut Özil kráčí za maskotem Arsenalu.

Článek

„Jsem hluboce zklamán z toho, že jsem nebyl vůbec poprvé registrován pro sezonu Premier League. Když jsem podepsal v roce 2018 nový kontrakt, zavázal jsem se loajalitou a oddaností klubu, který miluji, Arsenalu. A nesmírně mě rozesmutnělo, že to není opětováno. Zjistil jsem, že loajalita se dnes hledá jen velmi těžko," posteskl si bývalý mistr světa ve svém prohlášení.

Bývalou hvězdu Realu Madrid totálně odstavil kouč Mikel Arteta. Özil od restartu minulé sezony po koronavirové přestávce neodehrál za Arsenal jediný zápas. A s velkou pravděpodobností už ani žádný neodehraje.

Dvaatřicetiletý Němec tureckého původu byl přitom s Artetou po jeho příchodu k týmu spokojený. Kouč ho však posléze začal stále častěji ze svých plánů vynechávat.

„Před koronavirovou pandemií jsem byl opravdu nadšen z vývoje týmu pod novým trenérem Artetou. Byli jsme na pozitivní vlně a myslím, že i moje výkony byly na dobré úrovni. Pak se ale věci změnily a mně už nebylo umožněno za Arsenal hrát," pokračoval Özil.

Během pandemických opatření si ale nejspíš jak v klubu, tak u fanoušků moc sympatií nevysloužil, protože i během krize odmítal jakékoliv snížení své obrovské gáže.

O šanci chce ještě bojovat

Té se nemíní vzdát ani v okamžiku, kdy je jasné, že si už za londýnský klub nezahraje. Arsenalu se nepodařilo Němce v přestupním termínu zbavit. Hráč se tak nejspíš rozhodl, že z klubu dostane nasmlouvaných 13 milionů liber do posledního penny.

„Bez ohledu na okolnosti budu dál bojovat o svoji šanci a nenechám svoji osmou sezonu v Arsenalu skončit tímto způsobem. Můžu slíbit, že tohle rozhodnutí nic nezmění na mém nastavení. Dál budu trénovat nejlépe, jak umím," napsal Özil.

Reklama

Související témata: