Hlavní obsah

Arsenal - Leicester 0:1Vedoucí Everton poprvé v lize prohrál, Arsenal ve šlágru selhal

Aktualizováno

Lídr anglické fotbalové ligy Everton poprvé v sezoně prohrál. V 6. kole podlehl domácímu Southamptonu 0:2, na oba góly v prvním poločase přihrál Danny Ings. Leicester zvítězil ve šlágru na hřišti Arsenalu 1:0 a ztrácejí na vedoucí Everton jen bod. Zápas rozhodl střídající Jamie Vardy.

Foto: Catherine Ivill, Reuters

Útočník Leicesteru Jamie Vardy oslavuje gól, kterým rozhodl zápas na Arsenalu.

Článek

Aktivnější "Svatí" si poprvé na mužstvo trenéra Carla Ancelottiho vyšlápli po necelé půlhodině hry, kdy rychlou narážečku s Ingsem využil kapitán James Ward-Prowse. Ve 35. minutě po Ingsově centru skóroval i díky lehké teči Che Adams.

Hosté navíc v 72. minutě přišli o vyloučeného Lucase Digneho a na obrat se nevzmohli. Tabulku teď vedou už jen díky lepšímu skóre před obhájci z Liverpoolu, jeden bod ztrácí Aston Villa, která v 6. kole rovněž poprvé prohrála, ale má ještě zápas k dobru.

Leicester, který vyhrál na hřišti Arsenalu 1:0 a tři body z jeho hřiště veze poprvé od roku 1973.  Výhru Lišek zařídil Jamie Vardy, který ve dvanáctém startu proti Arsenalu vstřelil jedenáctý gól. S šesti brankami nejlepší střelec týmu v aktuálním ročníku přišel na hřiště po hodině hry, v 80. minutě se dostal do úniku s Cengizem Ünderem a jeho přihrávku hlavičkou v letu zakončil.

Anglická fotbalová liga - 6. kolo:
Southampton - Everton 2:0 (27. Ward-Prowse, 35. Adams)
Wolverhampton - Newcastle 1:1 (81. Jiménez - 89. Murphy)
Arsenal - Leicester 0:1 (80. Vardy)

Reklama

Související témata: