Hlavní obsah

Zhnusení a frustrace. Lžete a ještě do toho taháte moji víru, zuří fotbalová hvězda

Londýn/Praha

Velkou lekci udělila hvězda Manchesteru United Paul Pogba britským bulvárním novinářům, kteří rozšířili zprávu, že fotbalový mistr světa končí v národním týmu Francie kvůli výrokům prezidenta Emmanuela Macrona o islámu. Pogba tyto zvěsti důrazně dementoval a proti praktikám listu The Sun se ostře ohradil.

Foto: Oli Scarff, Reuters

Hvězda Manchesteru United Paul Pogba popřel konec ve francouzské reprezentaci.

Článek

Zmíněný deník přinesl informaci o údajném Pogbově konci v reprezentaci s odvoláním na blíže neurčené blízkovýchodní zdroje. The Sun uváděl, že se francouzského fotbalisty a praktikujícího muslima měly dotknout Macronovy výroky po nedávné vraždě učitele v Paříži.

Prezident vraždu učitele Samuela Patyho, jemuž 16. října uřízl hlavu osmnáctiletý Čečenec, označil za „islamistický teroristický čin". A dále řekl: „Jednota a neústupnost jsou jedinou odpovědí na zrůdnost islamistického terorismu."

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

So The Sun did it again... absolutely 100% unfounded news about me are going around, stating things I have never said or thought. I am appalled, angry, shocked and frustrated some “media” sources use me to make total fake headlines in the sensible subject of French current events and adding my religion and the French National Team to the pot. I am against any and all forms of terror and violence. My religion is one of peace and love and must be respected. Unfortunately, some press people don’t act responsibly when writing the news, abusing their press freedom, not verifying if what they write/reproduce is true, creating a gossip chain without caring it affects people’s lives and my life. I am taking legal action against the publishers and spreaders of these 100% Fake News. In a quick shout out to The Sun, who normally could not care less: some of you guys probably went to school and will remember how your teacher said to always check your sources, don’t write without making sure. But hey, seems you did it again and on a very serious topic this time, shame on you! #fakenews #AllezLesBleus @equipedefrance

Příspěvek sdílený Paul Labile Pogba (@paulpogba),Říj 26, 2020 v 5:20 PDT

Pogbu bulvární list pořádně naštval a o celé věci se rozepsal na Instagramu.

„Takže The Sun to udělal znovu ... koluje o mně ze sta procent absolutně ničím nepodložená zpráva, která tvrdí něco, co jsem nikdy neřekl a ani o tom nepřemýšlel. Jsem zhnusený, naštvaný, šokovaný a frustrovaný, že některá ´média´ mě využívají k naprosto vylhaným titulkům v souvislosti s citlivým tématem posledních událostí ve Francii a zamíchají do toho ještě národní tým a moji víru," naštvalo 27letého záložníka.

„Jsem proti všem formám teroru a násilí," zdůraznil. „Podniknu právní kroky proti vydavatelům a šiřitelům těchto stoprocentně falešných informací," napsal dále fotbalista, jehož rodiče pochází z Guiney.

The Sun už se prostřednictvím svého mluvčího za své počínání omluvil. „Uveřejnili jsme zprávu, že se Paul Pogba rozhodl skončit v národním týmu poté, co se tato informace objevila na jiných sportovních webech. Publikovaly ji například stránky The Mirror, Mail Online a další. Následně Paul Pogba tuto informaci popřel a my jsme ihned na základě jeho slov náš článek aktualizovali. Omlouváme se za způsobené problémy," stojí v prohlášení bulvárního listu.

Reklama

Související témata: