Hlavní obsah

VIDEO: Rooneyho jsem před penaltou rozhodil, raduje se nováček Arsenalu

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu v pondělí prohráli dlouho očekávaný zápas s Manchesterem United, přesto mají fanoušci Kanonýrů alespoň částečný důvod k radosti. Potěšil je výkon dvacetiletého nováčka v brance Wojciecha Szczesnyho. „Od Wojciecha to bylo velmi dobré představení,“ chválil svého svěřence manažer Arsenalu Arsene Wenger.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Wayne Rooney mladého polského brankéře z penalty nepřekonal.

Článek

Při gólu Park Či-songa neměl mladý Polák nárok, ale jinak si počínal velmi dobře, nepřekonal ho ani Wayne Rooney. Útočník United mohl protrhnout střelecké trápení z pokutového kopu, jenže penaltový pokus poslal mezi diváky. A Szczesny věří, že to byl on, kdo dokázal anglického reprezentanta znervóznět.

„Na Rooneyho jsem se před zápasem speciálně připravoval. Rozhodl jsme se, že ho chvíli zdržím, ukáži mu svoji přítomnost a budu doufat, že to dobře dopadne,“ řekl brankář deníku The Mirror. „Možná ho moje přítomnost rozhodila a kvůli tomu minul branku,“ pokračoval.

Psychologický boj

„Jde o mentální souboj mezi exekutorem kopu a gólmanem, je to psychologická bitva. Tak jsem to zkusil a stál jsem mimo svoji čáru tak dlouho, jak to jen šlo. Pak mně rozhodčí ukázal, ať se už postavím na čáru, snažil jsem se udělat se co největší a on minul,“ popsal svoji taktiku Szczesny.

Po zápase prý dostal od lidí mnoho gratulací k výbornému výkonu. „Lidé mi gratulovali za zákroky ve druhé půli, ale podle mě nebyly nijak fantastické. Andersson mě přímo trefil, stál jsem ve správný čas na správném místě. Při druhé šanci to podle mě neudělal Rooney nejlépe. Trochu jsem se bál, kdyby vystřelil výš, o což se snažil, míč bych možná neměl,“ uznal brankář.

Wojciech Szczesny začínal svoji kariéru v Legii Varšava, do Arsenalu přestoupil už v roce 2006 a na debut v A-týmu čekal do září 2009. A hned při prvním startu vychytal v Ligovém poháru proti West Bromwich Albion nulu. Jenže na první start v Premier League musel čekat dál. Loni ho Arséne Wenger poslal na hostování do Berndtfordu, kde s jeho službami byli nadmíru spokojení. Šanci zachytat si Premier League ale dostal až nyní, když se jeho krajan Lukas Fabianski před utkáním zranil.

Reklama

Související témata: