Hlavní obsah

VIDEO: Chelsea vstřebává výprask. Proberte se, žádá Ancelotti Čecha a spol.

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea prohloubili svoji krizi, když v pondělním derby na hřišti Arsenalu zaslouženě prohráli 1:3. Předvedli jen matný výkon a za městským rivalem zaostávali prakticky ve všem. Trenér Carlo Ancelotti teď hledá způsob, jak ukončit hrozivou sérii osmi ligových zápasů, v nichž jeho tým dokázal jen jednou zvítězit.

Fotbalista Arsenalu Theo Walcott se raduje z gólu do sítě Chelsea.

Článek

„Musíme se probrat. Možná bych měl být já první, kdo by se měl probudit. Když hrajete proti tak silnému týmu, jakým je Arsenal, prohrajete, pokud se včas neprobudíte,“ soukal ze sebe po utkání Ancelotti.

Krize Chelsea, která ztrácí na první místo šest bodů, se začala rodit v polovině listopadu po překvapivém odvolání asistenta Raye Wilkinse. Následovala šokující domácí porážka od Sunderlandu 0:3.

„Znepokojuje mě, že už jsme šest nebo sedm zápasů nedokázali vyhrát. Tým vůbec nehraje podle mých představ. Musíme se vrátit k tomu, co jsme předváděli minulou sezónu a na začátku té současné. Musíme věřit v naše schopnosti,“ naléhal Ancelotti.

Velký večer na Emirates Stadium prožil manažer Arsenalu Arsene Wenger, který moc toužil po výhře nad týmem ze silné čtyřky. Proti Chelsea se navíc jeho mužstvu dlouhodobě nedařilo. Teď svého rivala Arsenal přejel na celé čáře.

Wenger: Už nejsme ustrašení

„Už nejsme ustrašení. Víme, že vítězství nad silným týmem bude mít velký dopad na další průběh ligy. Před dvěma roky jsme se stejnými hráči dostali výprask, loni už jsme se přiblížili. Letos jsme však odjeli ze hřišť United a Chelsea frustrovaní. Šlo o postupný proces učení, který jsme zúročili v tomto zápase,“ radoval se Wenger, který je s Arsenalm s dvoubodovým odstupem na Manchester United v tabulce druhý.

Jedním z klíčových mužů týmu z Emirates Stadium byl kapitán Cesc Fabregas, který však kvůli karetnímu trestu nenastoupí v dalším utkání proti Wiganu.

„Rozdíl mezi dobrým a skvělým je velmi malý. Proti Chelsea jsme dělali to, co dělají skvělé týmy. Soupeře jsme tlačili a ukázali jsme dobrou disciplínu,“ řekl španělský fotbalista, který měl prsty ve dvou gólech do sítě Blues.

Petra Čecha v brance Chelsea překonal i rychlík Theo Walcott. I díky němu tak Kanonýři prolomili hrozivou bilanci proti celku ze Stamford Bridge. „O minulosti jsme ale nepřemýšleli. Soustředili jsme se na pressing, nechtěli jsme dát Chelsea žádný prostor, což se nám dařilo. Chelsea často vypadala hodně průměrně, zatímco my jsme hráli výborný fotbal,“ neskrýval nadšení Walcott.

Reklama

Související témata: