Hlavní obsah

Manchester United musel otáčet zápas s nováčkem z Blackpoolu

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United porazili v anglické lize Blackpool 3:2, přestože s nováčkem v úterní dohrávce 16. kola prohrávali už 0:2. Tým trenéra Alexe Fergusona tak v soutěži ještě neprohrál a po 23. zápase zvýšil náskok v čele tabulky před druhým Arsenalem na pět bodů.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Blackpool se ujal vedení v 15. minutě po trefě bývalého hráče United Craiga Cathcarta. Dvoubrankové vedení domácím zajistil těsně před přestávkou D. J. Campbell, který zaznamenal šestý gól v sedmi zápasech.

United se dlouho nedokázali dostat do hry, pak je ale zachránily dva údery v rozmezí dvou minut. Nejprve se v 72. minutě prosadil Dimitar Berbatov a krátce po něm vyrovnal střídající Javier Hernández. O vítězství United rozhodl druhou brankou v utkání dvě minuty před koncem Berbatov a s 19 góly si upevnil vedení v tabulce střelců Premier League.

Arsenal senzaci nepřipustil

Po blamáži v úvodním duelu semifinále anglického Ligového poháru zvládli s přehledem úterní odvetu fotbalisté Arsenalu. Londýnský celek před dvěma týdny prohrál na hřišti druholigového Ipswiche 0:1, doma na Emirates Stadium ale senzaci nepřipustil a po výhře 3:0 má jisté finále, v němž se střetne s vítězem duelu Birmingham - West Ham. Druholigový tým nicméně kladl v odvetě tuhý odpor, který svěřenci trenéra Wengera zlomili až ve druhé půli.

Premier League
Dohrávka 16. kola
Blackpool - Manchester United 2:3 (72. a 88. Berbatov, 74. Hernández - 15. Cathcart, 43. D. J. Campbell).
Dohrávka 18. kola
Wigan - Aston Villa 1:2 (80. McCarthy - 49. Agbonlahor, 62. Young z pen.).
Semifinále anglického Ligového poháru fotbalistů - odveta
Arsenal - Ipswich (II) 3:0, první zápas 0:1, postoupil Arsenal.

Reklama

Související témata: