Hlavní obsah

Marod Rosický hlásí návrat, v posteli měl náladu jen na pár přenosů

LONDÝN

Vstup do nového roku si rozhodně představoval jinak. Na hřišti se Tomáš Rosický objevil naposledy 8. ledna, od té doby v sestavě fotbalistů londýnského Arsenalu chyběl. Na vině tentokrát nebylo zranění, ale silná viróza, která kapitána národního týmu na týden zcela upoutala na lůžko. Tento týden však Rosický už znovu trénuje s mužstvem a je připraven na nedělní zápas FA Cupu proti Huddersfieldu.

Foto: Paulo Duarte, ČTK/AP

Tomáš Rosický se již těší na návrat do bitev Arsenalu.

Článek

Když už mu dala pokoj častá zranění, přemohla ho pro změnu silná viróza. Místo tréninků a bitvy o místo v základní sestavě Kanonýrů tak Tomáš Rosický jen ležel v posteli. „Jedinou aktivitou bylo, že jsem shlédl pár sportovních přenosů v televizi. Fotbaly, hokeje, na víc nebyla nálada,“ líčí záložník v rozhovoru na svých webových stránkách.

„Den před prvním vzájemným utkáním proti Ipswichi jsem se probudil s pořádnou virózou a už jsem v posteli vlastně zůstal. Týden jsem musel poctivě ležet a nemohl nic jiného dělat, byl jsem dost zesláblý. Až tento týden jsem se vrátil do plného tréninku a cítím se znovu dobře, ale zda to už bude na soutěžní zápas, to netuším.“

Arsenal stále bojuje na všech frontách

O tom, zda bude Rosický nominován k zápasu, rozhodne až kouč Arséne Wenger. Arsenal zatím těží z toho, že francouzský trenér rozkládá zatížení v sezóně na větší počet hráčů. „Už v závěru podzimu jsem říkal, že může být naší výhodou, kolik hráčů se vystřídá během našich utkání. S přibývajícími zápasy a odehranými koly se to potvrzuje. Věřím, že to bude naše výhoda a budou přicházet další výhry,“ doufá Rosický.

Zarputilý výraz Tomáše Rosického (vlevo) v duelu se Skotskem.foto: Právo/Jan Handrejch

Jeho tým je stále ve hře ve všech čtyřech soutěžích. V Ligovém poháru ho čeká finále, v osmifinále Ligy mistrů narazí na Barcelonu. FA Cup má na pořadu zápasy 4. kola a v Premier League ztrácí druhý Arsenal pět bodů na vedoucí Manchester United.

Zápas reprezentace v Chorvatsku nechce vynechat

„Kdybychom měli menší ztrátu na první místo v lize, panovala by v klubu ještě větší pohoda. Určitě však je spokojenost s tím, že se postupuje i ve všech pohárových soutěžích. Jaro bude ještě hodně zajímavé,“ těší se Rosický.

Ve svém diáři stále počítá i s mezistátním zápasem reprezentace 9. února v Chorvatsku. „Pokud budu zdráv, chybět nebudu a už se těším,“ slibuje kapitán na svém webu.

Hráčův manažer Pavel Paska tento týden přiznal, že Rosický dostal konkrétní nabídku k přestupu do Turecka, se svým klientem ji však prý proberou až v průběhu jara.

Reklama

Související témata: