Hlavní obsah

Souček je zase hrdinou. Může za to první gól i nepovedený Panenka

Londýn/Praha

Vzduchem v sobotním londýnském večeru poletovaly bubliny a fotbalový West Ham se topil ve štěstí. A nejvíc hrdina Kladivářů, český fotbalista Tomáš Souček, který gólem rozhodl o výhře 1:0 nad Fulhamem v Premier League. „Jsme šťastní, protože to bylo ohromné drama," usmál se bývalý slávista. Jeho první trefa v sezoně pomohla West Hamu k tříbodovému zisku a posunu na jedenácté místo tabulky.

Foto: Julian Finney, Reuters

Klíčoví muži West Hamu v duelu s Fulhamem. Střelec jediného gólu zápasu Tomáš Souček se raduje z výhry s brankářem Lukaszem Fabiaňskim, který udržel čisté konto.

Článek

Kladiváři udeřili v první minutě nastavení. Na startu akce byl další bývalý fotbalista z vršovického Edenu Coufal, ale finále obstaral právě Souček. Dostal balon na penaltu a přízemní ranou jej pravačkou poslal do sítě. „Celý zápas byl hodně těžký. Zasloužili jsme si vyhrát, devadesát minut jsme se o to snažili," konstatoval spokojený český reprezentant. „Jsem šťastný, že jsme vyhráli a já dal vítězný gól. Hlavně jsem ale hrdý na to, jak jsme hráli. Bylo to drama," pokračoval Souček. Hráči Fulhamu se snažili přesvědčit sudího, aby gól kvůli údajnému ofsajdovému postavení jiného hráče West Hamu, ale neuspěli.

Jedním dechem pak také Souček zdůraznil, že největším hrdinou byl gólman West Hamu Fabianski. „V poslední vteřině nám výhru zachránil," narážel hráč s číslem 28 na dresu na lapenou penaltu v osmé minutě nastavení. „Soupeř zkusil zakončení ve stylu české legendy, Antonína Panenky, a Lukasz to skvěle chytil," složil gólmanovi poklonu autor vítězného gólu.

Neskrýval, že si pořádně oddechl, když protrhl střeleckou smůlu. „Samozřejmě, že jsem rád, že to tam spadlo. Měl jsem hodně šancí, ale nepadalo to tam. Je skvělé, že jsme vyhráli před reprezentační přestávkou a teď si to můžeme během pauzy užít," smál se.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Late drama at the London Stadium! Relive all of the action 😅

Příspěvek sdílený West Ham United (@westham),Lis 7, 2020 v 4:00 PST

"Máme jedenáct bodů a poskočili jsme tabulkou nahoru. Je třeba si taky uvědomit, že jsme měli hodně tvrdý program a proti velké šestce jsme hráli fakt dobře. Teď jsme to moc chtěli proti Fulhamu potvrdit a jsme rádi, že se to povedlo," dodal pětadvacetiletý fotbalista.

Reklama

Související témata: