Hlavní obsah

Arsenal ztratil čtyřbrankový náskok. United poprvé prohráli, s posledním

Fotbalisté Arsenalu v sobotu neudrželi proti nováčkovi Newcastlu čtyřbrankové vedení a nakonec na soupeřově hřišti v 26. kole anglické ligy pouze remizovali 4:4. Londýnský celek přitom vedl už po deseti minutách hry o tři branky, ve druhé půli ale domácí předvedli nevídaný obrat. Poslední Wolverhampton šokoval doma Manchester United výhrou 2:1, čímž ukončil šňůru 29 zápasů bez porážky, jíž se hosté pyšnili.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalisté Arsenalu v Newcastlu oslavili čtyři vstřelené branky, posléze se ale museli smířit se stejnou porcí inkasovaných gólů.

Článek

Druhý tým tabulky v Newcastlu vedl po deseti minutách už 3:0, když se z úvodních tří střel prosadili Theo Walcott, Johan Djourou a Robin van Persie. Ten se navíc trefil i v 26. minutě a připsal si sedmý gól v posledních čtyřech ligových duelech.

Po poločase však předvedli domácí nevídaný comeback, kterému pomohla i nedisciplinovanost hráčů Arsenalu. Pět minut po přestávce dostal červenou kartu záložník Abou Diaby za strčení do protihráčů. Za Newcastle poté proměnil dvě penalty Joey Barton, jednou se trefil Leon Best a remízu zajistil tři minuty před koncem přesným volejem Cheick Tioté.

Londýnský celek, za který hrál od 69. minuty i český záložník Tomáš Rosický, přerušil šestizápasovou vítěznou sérii v Premier League a obou domácích pohárech.

Šnůra United je minulostí

Fotbalisté Wolverhamptonu zvítězili doma nad Manchesterem United 2:1 a ukončili skvělou sérii hostů, kteří nenašli ve 29 zápasech přemožitele. Až jubilejní třicátý jim nevyšel, přestože vstoupili do utkání lépe a od třetí minuty po zásahu Naniho vedli. Jenže o sedm minut později srovnal Elokobi a ještě do přestávky otočil skóre Doyle.

Třicátá výhra v řadě by znamenala překonání klubového rekordu United z roku 1999, i tak je však série Rudých Ďáblů pozoruhodná. K bodům se neprobili poprvé od loňského 3. dubna, kdy svěřenci Alexe Fergusona doma podlehli 1:2 mistrovské Chelsea.

Třetí Manchester City díky hattricku Carlose Téveze doma porazil jiného nováčka West Bromwich jasně 3:0. Argentinský útočník, který tak oslavil dnešní sedmadvacáté narozeniny, zaznamenal všechny tři trefy už během prvního poločasu. Dvakrát skóroval z penalty a jednou ze hry. Tévez ztrácí s 18 brankami jediný zásah na nejlepšího střelce ligy Dimitara Berbatova z Manchesteru United.

Dokonce čtyři góly zaznamenal francouzský útočník Louis Saha, jenž pomohl Evertonu porazit dalšího nováčka Blackpool na svém stadionu vysoko 5:3.

Anglie - 26. kolo
Stoke - Sunderland 3:2 (83. a 90.+3 Huth, 32. Carew - 2. Richardson, 48. Gyan), Aston Villa - Fulham 2:2 (13. vlastní Pantsil, 72. Walker - 52. Johnson, 78. Dempsey), Everton - Blackpool 5:3 (20., 47., 76. a 84. Saha, 80. Beckford - 37. Baptiste, 62. Puncheon, 64. Adam), Manchester City - West Bromwich 3:0 (17. z pen., 22. a 39. z pen. Tévez), Newcastle - Arsenal 4:4 (68. a 83. obě z pen. Barton, 75. Best, 87. Tioté - 10. a 26. Van Persie, 1. Walcott, 3. Djourou), Tottenham - Bolton 2:1 (6. Van der Vaart z pen., 90.+2 Kranjčar - 55. Sturridge), Wigan - Blackburn 4:3 (35. a 56. McCarthy, 50. Rodallega, 65. Watson z pen. - 23. Roberts, 58. Samba, 81 Dunn z pen.), Wolverhampton - Manchester United 2:1 (10. Elokobi, 40. Doyle - 3. Nani).

Reklama

Související témata: