Hlavní obsah

VIDEO: Hrubka Čecha zavinila porážku, píší v Británii. Zlobí se i Ancelotti

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea měli po nečekaných ztrátách Manchesteru United a Arsenalu šanci částečně stáhnout ztrátu na čelo Premier League, jenže v očekávaném domácím duelu proti Liverpoolu doma prohráli 0:1, když inkasovali po hrubé chybě při bránění, na níž má svůj díl viny brankář Petr Čech. Alespoň si to myslí trenér Chelsea Carlo Ancelotti. Zaváhání vytýkají Čechovi i britská média.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Zklamaný brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Chelsea nedokázala ze svého tlaku nic vytěžit, zatímco Liverpool se z ojedinělé šance dostal lacino k vítězné brance. Dvacet minut před koncem zápasu poslal před branku přízemní centr Steven Gerrard. Petr Čech vystartoval proti míči ale po nedorozumění s obráncem Branislavem Ivanovičem se těsně před míčem a dotírajícím Dirkem Kuytem zastavil. Centr se tak dostal až k Meirelesovi, který snadno otevřel skóre zápasu.

„Byla to chyba obou,“ vyčinil po utkání Ancelotti Čechovi i Ivanovičovi v rozhovoru pro Sky Sports. „Nebyla to dobrá reakce na ten centrovaný míč. Byla to ale jediná šance, kterou jsme jim povolili. Spravedlivým výsledkem by byla remíza,“ doplnil.

Podle kouče Chelsea navíc rozhodčí upřel domácím penaltu, z níž mohli v závěru zápasu vyrovnat po zákroku na Ivanoviče: „Je ale těžké diskutovat o rozhodnutí sudího, když jsme zkrátka nehráli dost dobře na to, abychom vyhráli. Myslím si však, že zákrok na Branislava byl penaltový.“

Čech selhal v komunikaci

Média ale přičítají hlavní vinu za ztrátu Chelsea brankáři Petru Čechovi a obránci Ivanovičovi. „Brankář Čech při Gerrardově centru zaváhal. Vyběhl pár metrů a nakonec nechal míč prolétnout k Meirelesovi. Chyba zavinila porážku. A to nebyla jediná nejistota, kterou Čech v utkání předvedl,“ zkritizoval českého gólmana server Goal.com. Ten ohodnotil brankáře průměrnou známkou 5 (1 nejhorší, 10 nejlepší).

Vinu českému gólmanovi vytkl i deník The Sun. „S přihrávkou se měl Čech lehce vypořádat, jenže se vyhnul souboji s Kuytem." BBC zase vytýká českému gólmanovi špatnou komunikaci. „Už před inkasovaným gólem komunikace s Ivanovičem totálně selhala, což vedlo k hodně ostré výměně názorů. Podruhé už se to krutě nevyplatilo a Liverpool nabídnutou výhodu využil."

Reklama