Hlavní obsah

Arsenalu odmalička fandím, dát mu dva góly je sen, řekl Watkins

Útočník Aston Villy Ollie Watkins se po nedělní překvapivé výhře 3:0 v anglické lize na hřišti Arsenalu rozplýval nad tím, jak dvěma góly pomohl porazit tým, kterému odmalička fandí. Čtyřiadvacetiletý fotbalista navíc nechal vzpomenout na říjnový zápas proti obhájcům titulu z Liverpoolu (7:2), v němž zaznamenal hattrick. Tým z Birminghamu se tak udržel v popředí Premier League; na vedoucí Leicester ztrácí tři body, navíc má zápas k dobru.

Foto: Alastair Grant, Reuters

Útočník Aston Villy Ollie Watkins se po nedělní překvapivé výhře 3:0 v anglické lize na hřišti Arsenalu rozplýval nad tím, jak dvěma góly pomohl porazit tým, kterému odmalička fandí.

Článek
Fotogalerie

"Jako pro fanouška Arsenalu je pro mě neuvěřitelné skórovat tady na stadionu Emirates. Hraji první sezonu v Premier League a je to jako sen. Nečekal jsem jsem, že se mi bude tak dařit a budu dávat tolik gólů," řekl BBC Watkins, který před sezonou přišel z druholigového Brentfordu.

Střelec šesti gólů v této sezoně se proti Arsenalu prosadil v rozmezí 72. a 75. minuty. Nejprve hlavičkoval do odkryté brány po centru Barkleyho, vzápětí pak po sólu Grealishe prostřelil gólmana Lena po zemi. "V druhé půli jsem se snažil pomáhat klukům s bráněním a vyrážet do rychlých protiútoků. Doufejme, že jsem schopný hrát ještě lépe a dávat více gólů," doplnil útočník Aston Villy.

Watkinsův výkon potěšil i kouče "Villans" Deana Smitha. "Co mě nejvíc zaujalo, byl fakt, že jsme mohli dát ještě více gólů. Ollie Watkins zužitkoval práci celého týmu, spolu s Trezeguetem, Grealishem a Barkleym byli neustále v pohybu. Z každého našeho rychlého protiútoku jsme byli blízko skórování," uvedl Smith.

Jeho tým si tak po kanonádě do sítě Liverpoolu a výhře 1:0 na hřišti lídra tabulky z Leicesteru připsal další cenný skalp. Přitom v předchozí sezoně se "Villans" jako nováčci v Premier League zachránili v soutěži o jediný bod. Klíčovou pro ně byla výhra 1:0 v předposledním kole právě nad Arsenalem.

"Jestli nám sedí styl některého z týmů, tak je to právě Arsenal. Oni prakticky po celý zápas drží míč, a když s nimi vydržíte běhat a napadáte je, udělají chybu. Máme v týmu spoustu rychlých hráčů, kteří toho umějí při kontrech využít," řekl kapitán Aston Villy Jack Grealish.

Reklama

Související témata: