Hlavní obsah

VIDEO: Rosický skóroval, ale hrdinou nebyl. Outsideři z Leytonu zpívali Elvise

LONDÝN

Český fotbalista Tomáš Rosický sice vstřelil v osmifinále Anglického poháru gól, ale hrdinou duelu mezi Arsenalem a Leytonem Orient byl hostující Jonathan Tehoue. Rosický hlavičkou otevřel skóre, Tehoue ovšem v závěru srovnal na 1:1 a zařídil opakovaný zápas na Emirates Stadium. Třetiligový tým úspěch oslavil písní Viva Las Vegas od Elvise Presleyho.

Foto: Toby Melville , Reuters

Tomáš Rosický (vpravo) v souboji o míč s Jasonem Crowem z Leytonu.

Článek

Když v 53. minutě Rosický hlavou rozvlnil síť, zdálo se, že Arsenal bez problémů pronikne do čtvrtfinále. Jenže druhý gól už hosté nepřidali, naopak domácí těsně před závěrečným hvizdem nadchli své fanoušky. Leyton Orient tak stále žije nadějí, že se mezi posledními osmi utká s Manchesterem United na slavném Old Trafford.

„Byli jsme jasnými outsidery, ale urvali jsme remízu a teď se těšíme na opakovaný zápas,“ uvedl pro televizní stanici ESPN muž zápasu Tehoue, který přišel na hřiště až v 63. minutě. „Byli jsme připraveni se o postup porvat. Napoprvé se to nepovedlo, teď to tedy zkusíme ve druhém utkání. Musíme v to věřit,“ dodal.

Jeho mančaft po utkání uvítal v kabině klubového šéfa Barryho Hearna písní Viva Las Vegas. Hearn totiž slíbil hráčům dovolenou v Las Vegas, pokud proti slavným Kanonýrům uspějí. „Je to zvláštní směsice infarktu a neuvěřitelné radosti,“ popsal své pocity Hearn a rozjařeně dodal: „Nejraději bychom teď všichni sedli do tryskáče a letěli rovnou do Vegas, ale kouč nám to zatrhne, protože o víkendu hrajeme ve třetí lize s Huddersfieldem.“

Wenger už si bude Tehouea pamatovat

Trenér Arsenalu Arsene Wenger o Tehoueovi nikdy dříve neslyšel, nyní si už jeho jméno pamatovat bude. „Neznám ho a nikdy dříve jsem o něm neslyšel. Poprvé jsem ho viděl, až když přišel na trávník. V posledních dvaceti minutách byl soupeř nebezpečný, kdykoliv jsme ztratili míč, ale nějaké šance měli i před jeho příchodem,“ uvedl francouzský kouč pro klubový web.

„Je to samozřejmě zklamání, ale důležité je, že jsme stále ve hře. Chyběl nám druhý gól, jímž bychom zlomili odpor Leytonu. Doma to ještě bude těžký zápas, soupeř byl dobře fyzicky připraven, nedocházely mu síly, nevzdával se a tvrdě bojoval,“ dodal Wenger.

Fanoušci na klubové stránce vybírali nejlepšího hráče Arsenalu, v anketě zvítězil se 33 procenty hlasů Andrej Aršavin před Tomášem Rosickým, který zaujal 31 procent hlasujících. Rosického zvolil nejlepším hráčem Arsenalu server goal.com, v němž dostal reprezentační kapitán známku 7,5. Naopak příliš nepřesvědčil fotbalové žurnalisty z listu The Sun, kteří vytáhli známku 6 a zařadili ho do průměru.

Reklama

Související témata:
Orient